Paus Franciscus stelt zijn privé appartement in zomerverblijf open voor het publiek

© Epa

Paus Franciscus heet bezoekers voortaan welkom in de privé vertrekken in zijn zomerverblijf in Castel Gandolfo, een stadje op 20 kilometer buiten Rome. Dat schrijft Lonely Planet.

Het pauselijke zomerverblijf is gevestigd in een 17e-eeuws paleis in het plaatsje Castel Gandolfo. Vanuit het paleis heb je een prachtig uitzicht over het Albano meer. De voorgangers van Franciscus, paus Benedictus en Johannes Paulus, verbleven vaak langdurig in de residentie met uitgestrekte tuinen. Maar paus Franciscus blijft liever in Rome en heeft zelfs nog nooit een nacht doorgebracht in Castel Gandolfo.

In 2014 stelde paus Franciscus de Barerini tuinen rondom het pauselijke verblijf al open voor het publiek. In 2015 werd een speciale treinverbinding tussen Vaticaanstad en Castel Gandolfo voor bezoekers geopend en kwam er in een deel van de residentie een museum met onder andere portretten van 50 pausen, kleding en parafernalia.

Vanaf 21 oktober van dit jaar zullen ook de pauselijke appartementen opengesteld worden voor het publiek. Ze kunnen voortaan de eigen kapel van de paus, zijn studeerkamer, bibliotheek en vergaderruimte voor de paus en de kardinalen – de Sala del Concistoro – kunnen bezichtigen. (MS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content