Geïnteresseerden kunnen vanaf nu het 55 hectare grote park bezichtigen. Dat meldt Radio Vaticaan.

Bezoeken voor de tuin zijn rechtstreeks te boeken via de website van de Vaticaanse musea. Een toegangskaartje kost 26 euro. Het bezoek gebeurt steeds met een gids. Tot nader order zijn er alleen gidsen op zaterdag beschikbaar en gebeuren de gidsbeurten in het Italiaans.

De eerste tuin die wordt opengesteld is de zogenaamde Barberini tuin. Bezoekers kunnen er onder andere de ruïnes van een Romeins amfitheater bewonderen.

Paus Franciscus zelf maakt geen gebruik van het zomerverblijf in Castel Gandolfo. Zijn voorgangers brachten er zo'n drie maanden per jaar door. (Belga/MS)

Geïnteresseerden kunnen vanaf nu het 55 hectare grote park bezichtigen. Dat meldt Radio Vaticaan. Bezoeken voor de tuin zijn rechtstreeks te boeken via de website van de Vaticaanse musea. Een toegangskaartje kost 26 euro. Het bezoek gebeurt steeds met een gids. Tot nader order zijn er alleen gidsen op zaterdag beschikbaar en gebeuren de gidsbeurten in het Italiaans. De eerste tuin die wordt opengesteld is de zogenaamde Barberini tuin. Bezoekers kunnen er onder andere de ruïnes van een Romeins amfitheater bewonderen. Paus Franciscus zelf maakt geen gebruik van het zomerverblijf in Castel Gandolfo. Zijn voorgangers brachten er zo'n drie maanden per jaar door. (Belga/MS)