Op de tickets is te zien hoe de paus de gelovigen groet, net na zijn verkiezing op 13 maart. Het gaat om de tickets die voor een beperkte periode geldig zijn op de Romeinse bussen en metro's.

"Atac brengt zo eer aan de nieuwe paus, die een grote fan is van het openbaar vervoer", klinkt het bij de maatschappij. Ze doelt daarmee op het feit dat Jorge Bergoglio, toen hij nog aartsbisschop was van Buenos Aires, het openbaar vervoer verkoos boven dienstvoertuigen.

De Romeinse burgemeester Gianni Alemanno juicht het initiatief toe.

"Hopelijk neemt de nieuwe paus ook hier de metro."

Twee jaar geleden, toen de Poolse paus Johannes Paulus II zaligverklaard werd, verkocht de Atac tickets met daarop de voormalige paus. (Belga/MS)

Op de tickets is te zien hoe de paus de gelovigen groet, net na zijn verkiezing op 13 maart. Het gaat om de tickets die voor een beperkte periode geldig zijn op de Romeinse bussen en metro's. "Atac brengt zo eer aan de nieuwe paus, die een grote fan is van het openbaar vervoer", klinkt het bij de maatschappij. Ze doelt daarmee op het feit dat Jorge Bergoglio, toen hij nog aartsbisschop was van Buenos Aires, het openbaar vervoer verkoos boven dienstvoertuigen. De Romeinse burgemeester Gianni Alemanno juicht het initiatief toe. "Hopelijk neemt de nieuwe paus ook hier de metro." Twee jaar geleden, toen de Poolse paus Johannes Paulus II zaligverklaard werd, verkocht de Atac tickets met daarop de voormalige paus. (Belga/MS)