Parijs moet veiliger worden voor toeristen

© iStockphoto

Na een zomerseizoen met duidelijk minder toeristen wil Parijs meer voor de veiligheid van haar bezoekers doen.

Dat staat centraal in een nieuw concept, waarmee het vreemdelingenverkeer in de Franse hoofdstad moet aangezwengeld worden. Dat deelde het stadsbestuur mee. Er zullen onder meer bijkomende bewakingscamera’s geïnstalleerd worden. Sinds november vorig jaar kwamen volgens de stad anderhalf miljoen toeristen minder naar Parijs, ondanks het EK voetbal.

De Lichtstad aan de Seine met wereldberoemde bezienswaardigheden als de Eiffeltoren en het Louvre lijden onder de reeks aanslagen in Frankrijk. Moslimterroristen vermoordden een jaar geleden 130 mensen. Bovendien groeit de schrik voor overvallen. Gemaskerde rovers bedreigden vorige maand de Amerikaanse mediaster Kim Kardashian en zouden juwelen ter waarde van negen miljoen euro buitgemaakt hebben.

Volgens de media is de nieuwe strategie voor Parijs ingebed in een nationaal toerismeplan. Daarvoor wil de regering rond de socialist Manuel Valls 40 miljoen euro ter beschikking stellen. Frankrijk wil absoluut zijn nummer een op de lijst van toeristische landen behouden.

Vorig jaar telden de autoriteiten 84,5 miljoen buitenlandse bezoekers. (Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content