Parijs haalt liefdessloten weg

© AFP

Parijs gaat duizenden liefdessloten verwijderen. De bruggen waar de slotjes aan vastgeklonken zitten dreigen te bezwijken onder het grote gewicht. Onlangs brak een deel van de Pont des Arts brug af door de sloten.

Het gemeentebestuur is bang dat er in de toekomst vaker ongelukken gaan gebeuren en vreest dat er dan mensen gewond door kunnen raken. Daarom worden alle sloten van de Pont des Arts en de Pont des l’ArchevĂȘchĂ© afgehaald. Ook wordt handelaren op de brug gevraagd geen slotjes meer te verkopen.

Daarmee probeert Parijs een einde te maken aan de romantische gewoonte die zich sinds een paar jaar razendsnel over de wereld verspreidde waarbij koppels hun namen op een slotje schrijven, dat aan een brug vastklinken en de sleutel in de rivier gooien. Een manier om hun oneindige liefde voor elkaar kenbaar te maken.

Parijs gaat geen verbod op het aanbrengen van liefdessloten uitvaardigen, maar zoekt naar een alternatieve en artistieke manier waarop geliefden elkaar hun liefde duidelijk kunnen maken.

Niet iedereen is overigens even enthousiast over de sloten. Sommige vinden dat het straatbeeld er een lelijk van wordt. Twee Amerikaanse vrouwen Lisa Anselmo en Lisa Taylor Huff zijn zelfs de No Love Locks campagne begonnen. “Wij denken dat het probleem enkel zal stoppen wanneer de gemeente een ban uitspreekt op het aanbrengen van liefdessloten” vertellen ze in The Local. (MS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content