Parijs geeft zeven pleinen terug aan de voetgangers en fietsers

© iStockphoto

De Place de la Bastille, Place de la Nation, Place d’Italie en vier andere pleinen in Parijs krijgen een make-over om plaats te maken voor wandelaars, fietsers en meer groen.

In het midden van de Place de la Bastille staat de Colonne de Juillet, op La Place de Nation pronkt een groot beeld van Marianne en het mausoleum Panthéon wordt omringd door de Place du Panthéon. Voetgangers en fietsers moeten bijna hun leven wagen om door het drukke verkeer deze bezienswaardigheden te bereiken.

En daar wil de Parijse burgemeester Anne Hidalgo verandering in brengen. Ze wil Parijs groener maken, weer prioreiteit geven aan voetgangers en fietsers en vijftig procent meer ruimte creëren voor deze langzame verkeersdeelnemers.

De Parijse gemeenteraad heeft nu ingestemd met haar voorstel om zeven pleinen verkeersluw te maken en meer ruimte te bieden voor groene stukken en fonteinen. Het gaat om de Place de la Bastille, de Place d’Italie, de Place de la Nation, de Place du Panthéon, de Place de la Madeleine, de Place Gambetta de Place des Fêtes. Dat schrijft The Local.

Ze toont in een serie tweets alvast wat precies haar plannen zijn met de pleinen.

Haar nieuwe plan past in haar streven om Parijs groener te maken. Luchtvervuiling is er een enorm probleem. Daarom heeft Hidalgo vorig jaar al een rijschema ingevoerd voor even en oneven nummerborden voor dagen met hoge smogwaarden en in januari van dit jaar kondigde ze aan dat de Champs-Elysees vanaf april één zondag in de maand afgesloten zal worden voor het verkeer. (MS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content