De winter is nog maar net begonnen, maar voor degenen die al uitkijken naar een voorjaarsvakantie is Canet-en-Roussillon met 325 dagen zon per jaar een aanrader.

Genesteld tussen de Middellandse Zee, de wijngaarden en de Pyreneeën, beschikt Canet-en-Roussillon over het beste wat Zuid-Frankrijk te bieden heeft: zee, zon, natuur en rust.

Het typisch Catalaanse dorp ligt op slechts twintig minuten rijden van de luchthaven van Perpignan en vlak bij de Spaanse grens. Een van de grootste charmes van Canet-en-Roussillon is de kust: het blauwe en warme water en de brede en goed onderhouden zandstranden.

Geen enkel risico dus op overvolle stranden, zeker niet in het begin en aan het einde van het seizoen. Voor actievelingen biedt de zee tal van mogelijkheden: zwemmen, zeilen, jetski en duiken.

De minder sportieve gasten kunnen het aquarium bezoeken, culturele wandelingen door het oude centrum maken, wijn proeven bij een van de wijnboeren in de omgeving, bij het meer van Canet-Saint-Nazaire vele soorten vogels spotten, waaronder roze flamingo's, of in het arboretum Mas Roussillon rondstruinen tussen meer dan 600 plantensoorten.

En als u de benen wilt strekken, zijn de Pyreneeën en de Canigouberg niet ver. (Anthony Planus)

De winter is nog maar net begonnen, maar voor degenen die al uitkijken naar een voorjaarsvakantie is Canet-en-Roussillon met 325 dagen zon per jaar een aanrader. Genesteld tussen de Middellandse Zee, de wijngaarden en de Pyreneeën, beschikt Canet-en-Roussillon over het beste wat Zuid-Frankrijk te bieden heeft: zee, zon, natuur en rust. Het typisch Catalaanse dorp ligt op slechts twintig minuten rijden van de luchthaven van Perpignan en vlak bij de Spaanse grens. Een van de grootste charmes van Canet-en-Roussillon is de kust: het blauwe en warme water en de brede en goed onderhouden zandstranden. Geen enkel risico dus op overvolle stranden, zeker niet in het begin en aan het einde van het seizoen. Voor actievelingen biedt de zee tal van mogelijkheden: zwemmen, zeilen, jetski en duiken. De minder sportieve gasten kunnen het aquarium bezoeken, culturele wandelingen door het oude centrum maken, wijn proeven bij een van de wijnboeren in de omgeving, bij het meer van Canet-Saint-Nazaire vele soorten vogels spotten, waaronder roze flamingo's, of in het arboretum Mas Roussillon rondstruinen tussen meer dan 600 plantensoorten. En als u de benen wilt strekken, zijn de Pyreneeën en de Canigouberg niet ver. (Anthony Planus)