Overnachten in een typisch Brits hotel

Typisch Brits, maar erg sfeervol en gezellig, is dit boetiekhotel The Pelham House gevestigd in een landhuis uit de zestiende eeuw.

Waar

Lewes in het Zuid-Engelse East Sussex, tien minuten van Brighton.

Waarom

Lewes Bonfire, ook Guy Fawkes Night genoemd, op woensdag 5 november.

Het verbranden van 288 protestanten in 1553, onder wie 17 uit Lewes, wordt herdacht. En tegelijk de poging van de katholiek Guy Fawkes om tijdens de zogenaamde Gunpowder Plot de House of Lords op te blazen. De inwoners van Lewes verkleden zich als protestantse martelaren, hullen zich in lange zwarte pijen en dragen grote brandende kruisen door de straten.

Er zijn verschillende processies met karren met levensgrote poppen, en enorme vreugdevuren waaraan Lewes de bijnaam Bonfire Capital of the World dankt.

Hotel

Pelham House

Typisch Brits, maar erg sfeervol en gezellig, is dit boetiekhotel gevestigd in een landhuis uit de zestiende eeuw. Het is omringd door een prachtige, goed onderhouden en rustige tuin.

Pelham House kent een lange en ingewikkelde geschiedenis. Het werd in 1579 gebouwd door een advocaat en politicus en werd eeuwenlang bewoond door een lange rij van parlementariërs.

De laatste eeuw deed het dienst als bestuursgebouw, totdat het in 2004 werd opgekocht door vier families, die het pand renoveerden en er een hotel met 31 individueel ingerichte kamers van maakten. De authentieke elementen werden zoveel mogelijk bewaard en vormen een mooi contrast met de moderne sculpturen die in het hotel en in de tuin te vinden zijn. De eigenaars bieden kunstenaars uit de omgeving de kans om hun werk te exposeren.

Ook aan eten wordt veel zorg besteed, en om te dineren hoeft u het hotel dan ook niet te verlaten. ’s Ochtends staat een stevig Brits ontbijt met spek, worstjes, eieren, zalm, porridge en verse thee te wachten. ’s Middags kunt u op het terras met zicht op de tuin of in een van de historische eetkamers genieten van een luxe afternoon tea en ’s avonds tovert de chef-kok met lokale producten bereide gerechten op tafel. Na het diner kunnen de gasten in de bar op comfortabele sofa’s natafelen met een goed glas wijn of cocktail.

Pelham House telt 31 kamers in verschillende prijsklassen. Voor een standaardkamer voor twee personen betaalt u vanaf honderd euro, exclusief ontbijt. Voor slechts vier euro meer krijgt u het ontbijt erbij. De afternoon tea is met negentien euro per persoon ook zeer redelijk geprijsd. Houd ook de wisselende arrangementen in de gaten. (MS)

Pelham House Hotel

St. Andrews Lane

Lewes, East Sussex, BN7 1UW

Tel: +44 1273 488600

E-mail: reception@pelham

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content