Overnachten in een scheepscontainer in Edinburgh

Waar Edinburgh in Schotland

Waarom Fringe Festival in Edinburgh van 1 tot 25 augustus, het grootste cultuurfestival ter wereld. Bijna de hele maand augustus staat de Schotse hoofdstad in het teken van theater, drama, komedie, muziek, dans, acrobatiek en mime.

Iedereen, van amateur tot superster, kan zijn talent tonen tijdens dit festival. Gevestigde namen als Hugh Laurie, Stephan Fry, Emma Thompson en de leden van Monty Python werden hier ontdekt.

HotelContainers Hostel

Een goedkopere plaats om te overnachten dan dit gloednieuwe hotel zult u niet vinden in Edinburgh. Het Containers Hostel is de eerste hostel ter wereld die volledig bestaat uit omgebouwde zeecontainers. Het is enkel geopend van 27 juni tot 31 augustus.

De kamers zijn niet alleen de goedkoopste, maar ook de levendigste in de stad. Op de binnenplaats is er iedere avond muziek en een barbecue. De gasten kunnen er ook spelletjes zoals reuzenjenga of petanque spelen, een film in de open lucht bekijken of meedoen aan een wekelijkse quiz. Het is de ideale plaats om andere gasten te leren kennen.

Bovendien bestaat de kans dat u er wereldsterren in de dop ontmoet. Beginnende kunstenaars zullen graag gebruikmaken van deze goedkope accommodatie.

Speciaal voor de opening betalen de gasten slechts iets meer dan zes euro (4,99 pond) voor een slaapplaats in een stapelbed in een kamer voor acht personen.

Veel luxe hoeft u er niet te verwachten, maar wel een comfortabel en vriendelijk onderkomen. De gasten kunnen gebruikmaken van een gezamenlijke keuken, sanitair en lounge met televisie en dvd-speler. Ook is er een winkeltje, een bar, gratis internet en een ideale ligging midden in de historische docklands.

Het centrum van Edinburgh is in 15 minuten te bereiken met de bus, die de hele nacht door om de vijf minuten rijdt.

Containers Hostel biedt plaats aan 48 gasten, verspreid over zes containers. De minimale prijs per persoon bedraagt 4,99 pond (ongeveer 6 euro) oplopend tot 24,99 pond (30 euro) tijdens het weekend in augustus, exclusief ontbijt. Containers Hostel, 7 Ocean Drive, Edinburgh, EH6 6JJ, +44 (0)208 123 2865

Andere adressen

Fringe Festival

Visit Edinburgh

Visit Scotland

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content