Overnachten in een hoedje

De B&B Domus Portus in Dendermonde is gevestigd in een voormalige hoedenwinkel en dat is nog te merken.

Waar

Dendermonde

Waarom

Reuzenommegang Katuit op donderdag 28 augustus, waarbij de gildereuzen Indiaan, Mars en Goliath samen met zo’n duizend in middeleeuwse kleding gehulde figuranten dansend door de straten van Dendermonde trekken.

B&B

Domus Portus

Deze Domus Portus, wat Huis aan de Haven betekent, ligt aan het water en tegelijk in het hart van Dendermonde vlak bij de Grote Markt.

De B&B is gevestigd in een voormalige hoedenwinkel en dat is nog te merken. In de gangen hangen hoedjes in alle vormen en maten aan de muur en de drie kamers dragen allemaal een hoedennaam: Panama, Napoli en Sombrero. Ze hebben een eigen badkamer met een bad op pootjes en douche, flatscreen tv en gratis wifi.

De authentieke elementen, zoals de glas-in-loodramen, houten lambriseringen en open haarden, zijn behouden, maar mooi aangevuld met een hedendaagse inrichting.

Eigenares Linda Cool wil in de eerste plaats dat de gasten zich thuis voelen in haar B&B. Ze mogen gebruikmaken van het gezellige terras, de keuken en een trappistenbiertje, wijn of frisdrank uit de koelkast gebruiken.

Bij de prijs van een kamer is een uitgebreid ontbijt met verse broodjes, croissants, yoghurt, fruit, ontbijtgranen en fruitsappen inbegrepen.

Domus Portus telt drie kamers. Ze zijn door de week te boeken voor 95 euro per kamer, in het weekend en tijdens feestdagen bij een verblijf van één nacht voor 110 euro, inclusief ontbijt. Domus Portus, Dijkstraat 2, 9200 Dendermonde, 052 20 27 08. (MS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content