Overnachten als een adelaar

© GF

In Fins Lapland kunt u niet alleen een wintersportvakantie combineren met het kijken naar het noorderlicht, u kunt er ook op een heel aparte plaats overnachten.

Bij het Iso Syöte Hotel, in het gelijknamige nationale park, staat sinds kort de Eagle View Suite, een boomhuis gebouwd in de typisch Finse kelo-stijl.

Zowel voor de buitenkant als het interieur werden de ronde kelo-boomstammen gebruikt (natuurlijk gestorven, eeuwenoude naaldbomen). Het hout van die bomen is beschermd en mag alleen tien jaar nadat de sapstroom is stilgevallen gebruikt worden. Het hout heeft daardoor een typische zilvergrijze kleur en geeft het interieur een unieke sfeer.

Overnachten als een adelaar
© GF

De boomhut bestaat uit twee verdiepingen. Op de begane grond ligt een badkamer, een sauna en een gezellige woonkamer met open haard. De tweede verdieping biedt plaats aan de slaapkamer met jacuzzi. Het glazen dak zorgt ervoor dat u ’s nachts naar de prachtige sterrenhemel en – met een beetje geluk – het noorderlicht kunt kijken.

Ook bijzonder is de iglo bij hetzelfde hotel. Hier slaapt u letterlijk onder de sneeuw op een bed van rendiervellen. Beide accommodaties zijn bedoeld voor maximaal twee personen en kunnen geboekt worden via de website Lapland.nl. (MS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content