Overleven met Bear Grylls

© Sara Ingman

“It may hurt a little”, is het motto van de Bear Grylls Survival Academy die van 3 tot 9 november plaatsvindt in het noorden van Schotland.

“It may hurt a little”, is het motto van de Bear Grylls Survival Academy die van 3 tot 9 november plaatsvindt in het noorden van Schotland.

Avonturier, bergbeklimmer, militair en schrijver Bear Grylls werd wereldberoemd met het tv-programma Ultimate Survival op Discovery Channel waarin hij gedropt werd in een verlaten gebied en daar moest zien te overleven. Die technieken gaat hij nu in zes dagen uitleggen.

De Survival Academy leert vuur te maken in de stromende regen, een noodonderkomen te maken en iets eetbaars te bereiden van maden en ander ongedierte. Ook sterk stromend water oversteken, extreme weersomstandigheden trotseren en zichzelf eerste hulp toedienen komen aan bod.

Na die week testen de deelnemers hun kennis tijdens een 36 uur durende expeditie. Slagen ze, dan krijgen ze een Bear Grylls-certificaat en een Bear Grylls Ultimate Gerber, het beruchte mes.

Goedkoop is de Survival Academy niet: 3770 euro, inclusief gezamenlijke activiteiten, maaltijden en onderdak.

De eerste keer kunnen slechts 10 volwassenen deelnemen, maar in 2013 staan nog meer cursussen in Schotland, de VS en Afrika gepland voor kinderen, jongeren, volwassenen en scoutinggroepen. (MS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content