Over de liefde die we niet begrijpen

Tussen 6 juli en 1 september staat de schoonheid van de ware liefde met barsten en onvolmaaktheden centraal in het kunst-dorp Watou.

Tijdens de vijfde editie van het Kunstenfestival Watou verandert het dorp aan de Schreve in een ontmoetingsplaats voor kunstenaars, dichters, toeschouwers en lezers.

Kunstenaars als Peter Verhelst, Koen Vanmechelen en Jan Van Oost tonen via verhalen en beeldende kunst de minder rooskleurige kant van de liefde.

Elk weekend staan evenementen gepland: woorden uitwisselen met een auteur tijdens een lezing, een dichter aan de lijn krijgen in een oude telefooncel of u laten overdonderen door jong theatergeweld.

Voor de kinderen is er een educatief parcours rond Karel Eend, het verliefde eendje uit het gelijknamige boek van Mattias De Leeuw.

Bezoekers mogen dit jaar voor het eerst ook zelf een bijdrage leveren: in de Douviehoeve is een container geïnstalleerd (de I Love You Too-ruimte) waar bezoekers hun indrukken mogen achterlaten.

U kunt het festival ook als groep ontdekken met een gids. Die stelt een parcours naar uw wensen samen en geeft onderweg uitleg over de kunstenaars en hun werk.

Het Kunsten-festival Watou is van 6 juli tot 1 september open van woensdag tot zondag. Tickets (10 euro voor volwassenen en 7 euro voor kinderen van 5 tot 12 jaar) zijn enkel in Watou zelf te verkrijgen. (MS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content