De gouverneur van de provincie Luxor, Essat Saad, gelastte de illegale bouwactiviteiten op het 55 kilometer ten zuiden van Luxor gelegen terrein te stoppen.

Waarnemers ter plaatse verklaarden evenwel dat de politie nog steeds niet is tussengekomen om aan de vernielingen een eind te maken.

Illegale bouwactiviteiten

Egyptische archeologen meldden dat al verschillende graven zijn ingestort en muren beschadigd. De illegale bouwvakkers arriveerden met graafmachines en trokken onmiddellijk naast de oudheidkundige plaatsen op archeologisch nog niet ontsloten gronden eenvoudige stenen muren op. Drie inspecteurs van de Egyptische oudheidkundige dienst werden door hen geslagen en verdreven.

Sinds de massale protesten, die in februari 2011 tot de val van president Hosni Moebarak hadden geleid, komt de Egyptische politie nog maar schoorvoetend in actie.

Landbezetters hebben sindsdien op verschillende plaatsen zonder toelating op stukken grond, die de staat voor archeologische opgravingen heeft voorzien, bouwsels opgericht, onder andere in de omgeving van de piramides van Dasjoer, die op de Werelderfgoedlijst staan. (Belga/MS)

De gouverneur van de provincie Luxor, Essat Saad, gelastte de illegale bouwactiviteiten op het 55 kilometer ten zuiden van Luxor gelegen terrein te stoppen. Waarnemers ter plaatse verklaarden evenwel dat de politie nog steeds niet is tussengekomen om aan de vernielingen een eind te maken.Illegale bouwactiviteiten Egyptische archeologen meldden dat al verschillende graven zijn ingestort en muren beschadigd. De illegale bouwvakkers arriveerden met graafmachines en trokken onmiddellijk naast de oudheidkundige plaatsen op archeologisch nog niet ontsloten gronden eenvoudige stenen muren op. Drie inspecteurs van de Egyptische oudheidkundige dienst werden door hen geslagen en verdreven. Sinds de massale protesten, die in februari 2011 tot de val van president Hosni Moebarak hadden geleid, komt de Egyptische politie nog maar schoorvoetend in actie. Landbezetters hebben sindsdien op verschillende plaatsen zonder toelating op stukken grond, die de staat voor archeologische opgravingen heeft voorzien, bouwsels opgericht, onder andere in de omgeving van de piramides van Dasjoer, die op de Werelderfgoedlijst staan. (Belga/MS)