Originele reistips: Zo word je een local in Portugal

Lagos, Portugal © Istock

Niemand wordt op vakantie graag bestempeld als ‘de toerist’, een reiziger daarentegen klinkt al wat beter, maar het liefst willen we ons mengen onder de lokale bevolking. Wij helpen u op weg.

Niemand wordt op vakantie graag bestempeld als ‘de toerist’, een reiziger daarentegen klinkt al wat beter, maar het liefst willen we ons mengen onder de lokale bevolking. Daarom helpt Knack.be op weg. Per Europese lidstaat geven we lees-, luister- en kijktips zodat u voorbereid aan uw reis kunt starten. Ook leren we u enkele nuttige woorden zodat u tijdens een gesprek met locals niet door de mand valt. En tot slot een verrassende bezoektip die niet voorkomt in de meest courante reisgidsen. Vandaag: Portugal

Leestip: De stad der blinden – José Saramago

De Nobelprijswinnaar (1998) José Saramago schreef een beklijvend verhaal over een mysterieuze ziekte die ervoor zorgt dat een hele stad blind wordt. Slechts één vrouw is resistent en ziet met lede ogen aan hoe die blindheid leidt tot maatschappelijk verval. Morele normen blijken niet langer te bestaan in een stad waar niemand ziet.

Film: Lisbon Story (Wim Wenders)

Wenders werd uitgenodigd door het stadsbestuur van Lissabon om een documentaire te maken over hun stad. Dit pastte binnen hun cultuurprogramma in 1994 toen ze de Europese Cultuurhoofdstad waren. Het is ideaal om met deze prent de stad te leren kennen aangezien het gaat over een filmmaker die een film aan het maken is over Lissabon. Hij huurt een geluidstechnicus in om de geluiden van de stad op te nemen.

Muziek: Madredeus

Traditioneel Portugese muziek gemengd met modernere vormen van folk. De zangeres Teresa Salgueiro kreeg ook een rol in Lisbon Story.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Verrassing: Coimbra en Lagos

Iedereen kent Lissabon en Porto, maar ook de studentenstad Coimbra is een bezoekje waard. Troeven zijn de oude gebouwen – Coimbra heeft een van de oudste universiteiten van Europa – de vele smalle, gezellige steegjes en de botanische tuin.

Lagos is een van de mooiste parels van de Algarve-kust, met zijn indrukwekkende rotsformaties en honderden kleine strandjes aan de Atlantische Oceaan. Een rustiger alternatief voor de door toeristen overrompelde badplaatsen Albufeira en Faro.

Onmisbare woorden

Pastel de nata: heerlijke gebakjes

Obrigado: bedankt

Cerveja: biertje

Bacalhau: kabeljauw (Portugal kan je niet verlaten zonder vis te hebben gegeten)

Ontdek morgen originele reistips over Duitsland.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content