Een voorbereid reiziger telt voor twee. Daarom tippen we graag lees-, luister-, en kijkvoer voor een citytrip naar het groene hart van Europa.

Leestip: De nazi en de psychiater - Jack El-Hai

De legerpsychiater Douglas Kelley was 33 toen hij in 1945 opdracht kreeg zich naar het Luxemburgse Mondorf-les-Bains te begeven om er een reeks nazimisdadigers te onderzoeken. Het was zijn taak te kijken of ze mentaal fit genoeg waren en ze gezond te houden om zich te kunnen verantwoorden voor het Internationaal Militair Tribunaal.

Film: Le tout nouveau testament (Jaco Van Dormaels)

Jaco Van Dormaels film 'Le tout nouveau testament' is een Belgisch-Frans-Luxemburgse coproductie. In de film bestaat God echt: hij woont in Brussel en is een klootzak. Hij is gemeen voor zijn vrouw en 11-jarige dochter. Men spreekt dikwijls over zijn zoon, maar slechts zelden over zijn dochter.

Uit wraak voor het onheuse gedrag van haar vader, post zij de sterfdata van de wereldbevolking op het internet. Benoît Poelvoorde neemt - uiteraard - de rol van God voor zijn rekening, terwijl Yolande Moreau zijn echtgenote speelt en Pili Groyne ('Deux jours, une nuit', 'Alleluia') hun 11-jarige dochter vertolkt.

Muziek: Claudine Muno & The Luna Boots

De charmante singer-songwriter is grote fan van Ani Difranco en Richard Thompson en dat verstopt ze niet. Ze maakt intelligente liedjes die baden in donkere vrolijkheid.

Verrassing: Mullerthal Trail

Je bent een fan van wandelen? Dan moet je de Mullerthal Trail gedaan hebben! Daar trek je overigens beter enkele dagen voor uit, want het prachtige Luxemburgse wandelpad beslaat maar liefst 112 kilometer. Door de vele indrukwekkende rotsformaties en watervallen op je pad waan je je veel verder van huis dan je eigenlijk bent.

De legerpsychiater Douglas Kelley was 33 toen hij in 1945 opdracht kreeg zich naar het Luxemburgse Mondorf-les-Bains te begeven om er een reeks nazimisdadigers te onderzoeken. Het was zijn taak te kijken of ze mentaal fit genoeg waren en ze gezond te houden om zich te kunnen verantwoorden voor het Internationaal Militair Tribunaal.Jaco Van Dormaels film 'Le tout nouveau testament' is een Belgisch-Frans-Luxemburgse coproductie. In de film bestaat God echt: hij woont in Brussel en is een klootzak. Hij is gemeen voor zijn vrouw en 11-jarige dochter. Men spreekt dikwijls over zijn zoon, maar slechts zelden over zijn dochter.Uit wraak voor het onheuse gedrag van haar vader, post zij de sterfdata van de wereldbevolking op het internet. Benoît Poelvoorde neemt - uiteraard - de rol van God voor zijn rekening, terwijl Yolande Moreau zijn echtgenote speelt en Pili Groyne ('Deux jours, une nuit', 'Alleluia') hun 11-jarige dochter vertolkt.De charmante singer-songwriter is grote fan van Ani Difranco en Richard Thompson en dat verstopt ze niet. Ze maakt intelligente liedjes die baden in donkere vrolijkheid. Je bent een fan van wandelen? Dan moet je de Mullerthal Trail gedaan hebben! Daar trek je overigens beter enkele dagen voor uit, want het prachtige Luxemburgse wandelpad beslaat maar liefst 112 kilometer. Door de vele indrukwekkende rotsformaties en watervallen op je pad waan je je veel verder van huis dan je eigenlijk bent.