Originele reistips: Zo word je een local in Ierland

© .

Niemand wordt op vakantie graag bestempeld als ‘de toerist’, een reiziger daarentegen klinkt al wat beter, maar het liefst willen we ons mengen onder de lokale bevolking. Wij helpen u op weg.

Niemand wordt op vakantie graag bestempeld als ‘de toerist’, een reiziger daarentegen klinkt al wat beter, maar het liefst willen we ons mengen onder de lokale bevolking. Daarom helpt Knack.be op weg. Per Europese lidstaat geven we lees-, luister- en kijktips zodat u voorbereid aan uw reis kunt starten. Ook leren we u enkele nuttige woorden zodat u tijdens een gesprek met locals niet door de mand valt. En tot slot een verrassende bezoektip die niet voorkomt in de meest courante reisgidsen.

Leestip: Angela’s Ashes: A Memoir – Frank McCourt

‘De as van mijn Moeder’ is een autobiografisch boek van Frank McCourt over zijn leven in Limerick in de jaren 30 en 40. Zijn jeugd wordt getormenteerd door extreme armoede wegens een alcoholverslaafde vader. Worse than the ordinary miserable childhood is the miserable Irish childhood, and worse yet is the miserable Irish Catholic childhood.”

Film: Bloody Sunday (Paul Greengrass)

Wie een bezoekje wil brengen aan Ierland kan zijn historisch inzicht verruimen door de film ‘Bloody Sunday’ van Paul Greengrass te bekijken. De film, die meer dan 15 internationale filmprijzen won, reconstrueert de dramatische gebeurtenissen van 1972 die in het geheugen van iedere Ier gegrift staan. Het Britse leger heeft toen tijdens een demonstratie in het Noord-Ierse Londonderry dertien burgers doodgeschoten. Een tof weetje: het merendeel van de personen in de film zijn geen acteurs, maar mensen uit Derry, de stad waar de tragische gebeurtenis plaatsvond.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Muziek: The Mahones

Ook al prijkt de Ierse nationaliteit niet op de identiteitskaart van de leden van The Mahones, toch hebben Finny McConnel en de zijnen de allures van een rasecht Ierse punkgroep. Met nummers zoals One Last shot, The Wild Rover en Whisky Devil waan je je meteen in een donkere kroeg in Dublin. De bandleden hebben bovendien een speciale band met de Ierse feestdag St. Patricks Day: de groep zag toen het levenslicht.

Verrassing: Red Keep

Ook de fans van Game of Thrones komen aan hun trekken in Ierland. Zij kunnen namelijk de Red Keep, waar het merendeel van de scènes met de Lannisters zijn gefilmd, bezoeken. Wanneer je door deuren van de Paint Hall in Belfast wandelt, onderneem je niet alleen een reis door de tijd, maar ontsnap je ook even aan de realiteit. Ideaal voor de fans die het wachten op het volgend seizoen van Game of Thrones net dat beetje dragelijker willen maken.

Nuttige woorden:

Craic: pret, plezier

Grand: goed

Minging: iets onaantrekkelijk

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content