Originele reistips: Zo word je een local in Frankrijk

Zeevruchten © Istock

Niemand wordt op vakantie graag bestempeld als ‘de toerist’, een reiziger daarentegen klinkt al wat beter, maar het liefst willen we ons mengen onder de lokale bevolking. Wij helpen u op weg.

Niemand wordt op vakantie graag bestempeld als ‘de toerist’, een reiziger daarentegen klinkt al wat beter, maar het liefst willen we ons mengen onder de lokale bevolking.

Daarom helpt Knack.be op weg. Per Europese lidstaat geven we lees-, luister- en kijktips zodat u voorbereid aan uw reis kunt starten. Ook leren we u enkele nuttige woorden zodat u tijdens een gesprek met locals niet door de mand valt. En tot slot een verrassende bezoektip die niet voorkomt in de meest courante reisgidsen.

Boek: Éric-Emmanuel Schmitt – Meneer Ibrahim en de bloemen van de koran

Voor wie een lesje in verdraagzaamheid wil, is dit boek een absolute aanrader. Op een luchtige toon wordt de Joodse en Arabische cultuur gefileerd en gespiegeld. Veel gemeenschappelijke overeenkomsten, zo blijkt, en de Christelijke is op beide gebaseerd. Bovendien telt het boek van de Franse auteur minder dan 100 pagina’s (ideaal voor onderweg) en leest het als een trein.

Film: Dheepan – Jacques Audiard

De bekroonde film ( Gouden Palm) gaat over een vluchtelingendrama in Europa, meer bepaald hoe Sri Lankanen die de oorlog zijn ontvlucht te maken krijgen met geweld in een voorstad van Parijs. De film is intens, sfeervol en aangrijpend, schreef Dave Mestdach eerder. ‘Audiard wéét hoe je een verhaal moet opbouwen, acteurs tot het uiterste drijven en een scène in beeld zetten.’

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Muziek: ZAZ

ZAZ of de enthousiaste Franse zangeres Isabelle Geffroy, goochelt met genres, alsof ze haar allemaal op het lijf geschreven zijn. Haar typische hese stem is haar handelsmerk. In 2011 In 2011 won ze een European Border Breakers Award. Een prijs die jaarlijks wordt uitgereikt aan tien jonge veelbelovende Europese artiesten die het jaar ervoor succesvol buiten de eigen landsgrenzen debuteerden.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Verrassing: Zeevruchtenrestaurant

Beste zeevruchtenrestaurant van heel Noord-Frankrijk: La Marie Galente in Audresselles (Nord-Pas-de-Calais): klein, knus, en lekker.

Nuttige woorden:

Du pain, du vin et du boursin

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content