Origineel overnachten met het hele gezin in de Leiestreek

Hof te Voorde © Toerisme Leiestreek

Activiteiten voor kinderen zijn er in overvloed in de Leiestreek. Datzelfde geldt voor kindvriendelijke vakantiewoningen. Enkele tips.

Avontuurlijk overnachten in Hof Te Voorde in Deerlijk

Laat de smartphones en tablets thuis en leer zelf om vuur te maken, klim tussen de bomen, oefen schieten met pijl en boog, beleef avonturen in de boomhut, rooster marshmallows boven het kampvuur en lees tussendoor een boekje in de hangmat. Beleef een onvergetelijk weekend in het familievriendelijke Vakantiehuis Hof te Voorde in Deerlijk.

Kamer met glijbaan B&B Herenhuis in Izegem

Pracht en praal uit lang vervlogen tijden, een hypermoderne familiekamer voor zeven personen, maar hét hoogtepunt voor de kinderen is de glijbaan die vanaf de slaapzolder tot bij het bed van de ouders loopt. Ze vinden het in het B&B Herenhuis in Izegem.

B&B Herenhuis
B&B Herenhuis© B&B Herenhuis

Het Poortgebouw in Zwevegem

Het Poortgebouw van de L-vormige hoeve stamt uit 1798 en werd twee eeuwen later grondig gerenoveerd. Nu is het een ruim en mooi vakantiehuis voor ouders en vier kinderen die samen op een eigen slaapzolder kunnen overnachten. Ze kunnen zich amuseren op de recreatiezolder, in de tuin met vijver en boomgaard en in de omgeving in zwemvijvers, bossen, archeologische sites, een kinderboerderij en nog veel meer.

In het groen in Hotel ter Gracht in Wevelgem

Middenin de groene omgeving rond Kortrijk ligt Hotel ter Gracht, een gerestaureerde hoeve waar je de frisse boerenlucht in kan ademen. Het hotel telt vijf kamers waarvan twee met kitchenette, speciaal voor gezinnen.

De Deugdzonde
De Deugdzonde© De Deugdzonde

In de oude schuur De Deugdzonde in Zwevegem

Deze oergezellige voormalige schuur ligt in het glooiende landschap vlakbij de Franse grens. Ideaal gelegen om de omgeving te voet, op de fiets, te paard of met de scooter te verkennen. De Deugdzonde biedt plaats aan twintig gasten, verspreid over zeven kamers waaronder een kamer voor rolstoelgebruikers en een familiekamer voor ouders met twee kinderen. Ouders kunnen er ontspannen in de sauna, terwijl de kinderen een duik nemen in de ecologische zwemvijver. In de eetkamer waar in de winter de open haard knettert, kan je overdag terecht voor een hapje en een drankje en ’s avonds voor een driegangenmenu.

Luxe vakantiehuis met zwembad: Landhuis Soetendaele in Wervik

De luxevakantiewoning Landhuis Soetendaele met prachtig zicht op de weilanden rondom Kruiseke biedt plaats aan 20 gasten in het hoofdgebouw en dan nog eens 28 gasten in het bijgebouw. Maar de gasten hoeven niet de hele tijd bij elkaar op schoot te zitten. Ze hebben de beschikking over verschillende terrassen met barbecue, een buitenzwembad, een grote speelweide met trampoline en petanquebaan. Ook is er een cafeetje met een groot scherm om gezamenlijk televisie te kijken.

Landhuis Soetendaele
Landhuis Soetendaele© Landhuis Soetendaele

Fietsvriendelijke vakantiewoning Grote Goesting in Wevelgem

De Grote Goesting ligt ideaal als uitgangspunt om op de fiets steden als Kortrijk, Gent, Ieper, Brugge en Lille te verkennen. De woning ligt op 300 meter van de Leie en daarlangs is het heerlijk fietsen. Fietsers zijn hier dan ook van harte welkom. De vakantiewoning die plaats biedt aan tien personen ligt op het domein van een voormalige boerderij. Vlakbij de woning kan je waterskiën, schaatsen, zwemmen, bowlen en skaten. De woning zelf biedt ook voldoende vertier: een petanqueveld, een voetbal- en pingpongtafel, biljart en diverse spelletjes en boeken.

Logeren in de charmante familiehoeve Huyze Tiegem in Anzegem

Rondom Anzegem kan je heerlijk wandelen over rustige en veilige wegen. Wandel bijvoorbeeld naar het fraaie Tiegembos of het Muziekbos in Ronse. Fietsers kunnen hun hart ophalen aan bekende hellingen uit de Ronde van Vlaanderen zoals de Oude Kwaremont, de Paterberg, de Kluisberg, Koppenberg, Eikenberg en de Taaienberg. De familiehoeve Huyze Tiegem zelf heeft een tuin van 2.000 vierkante meter.

Land van Streuvels
Land van Streuvels© Land van Streuvels

Rust vinden in het Land van Streuvels in Ingooigem

De vakantiewoning Land van Streuvels ligt op een groot terrein van ruim anderhalve hectare. De Bijna Energie Neutrale-woning is geschikt voor 25 personen. De vijf luxe slaapkamers hebben allemaal boxspringbedden, een mezzanine en een eigen badkamer. De kelder is helemaal ingericht als ontspanningsruimte met een pooltafel, voetbaltafel, een dartsspel, een speelhoek voor kleine kinderen en een zithoek met TV, digibox en internetradio. Vanuit de woning wandel of fiets je zo het landschap binnen dat Stijn Streuvels zo beeldend in zijn boeken beschreef.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content