Discussies over beenruimtes hebben op acht dagen tijd in de VS al drie vliegtuigen tot onaangekondigde landingen gedwongen.

Het nieuwste territoriale conflict in het Amerikaanse luchtruim ontstond nadat een vrouwelijke passagier haar stoel had achteruitgeschoven, zeer tot ongenoegen van de (eveneens vrouwelijke) passagier achter haar. Die wou een schoonheidsslaapje houden door haar hoofd op haar klaptafeltje te leggen. De hoogoplopende ruzie over welke ruimte wie toebehoort noopte de piloot tot een landing in Jacksonville, Florida.

De grote schuldigen zijn eigenlijk de luchtvaartmaatschappijen, die iin hun winstbejag de passagiers steeds minder beenruimte geven zodat meer zitjes gesleten kunnen worden. En zelfs in het verleden waren benen van ietwat normale lengte al een knelpunt voor de luchtreiziger. (Belga/MS)

Discussies over beenruimtes hebben op acht dagen tijd in de VS al drie vliegtuigen tot onaangekondigde landingen gedwongen. Het nieuwste territoriale conflict in het Amerikaanse luchtruim ontstond nadat een vrouwelijke passagier haar stoel had achteruitgeschoven, zeer tot ongenoegen van de (eveneens vrouwelijke) passagier achter haar. Die wou een schoonheidsslaapje houden door haar hoofd op haar klaptafeltje te leggen. De hoogoplopende ruzie over welke ruimte wie toebehoort noopte de piloot tot een landing in Jacksonville, Florida. De grote schuldigen zijn eigenlijk de luchtvaartmaatschappijen, die iin hun winstbejag de passagiers steeds minder beenruimte geven zodat meer zitjes gesleten kunnen worden. En zelfs in het verleden waren benen van ietwat normale lengte al een knelpunt voor de luchtreiziger. (Belga/MS)