Opnieuw druk weekend in aantocht

© AFP

Het weekend van vrijdag 18, zaterdag 19, zondag 20 en maandag 21 juli belooft opnieuw een druk reisweekend te worden op de Belgische en Europese wegen. Dat blijkt uit de verkeersprognoses van Touring en VAB.

In eigen land komt vrijdag de avondspits vroeger op gang door het verlengde weekend. Ook zaterdagvoormiddag blijft het druk. Er wordt vooral druk verkeer verwacht op klassieke punten zoals de ringwegen rond Antwerpen en Brussel en op de snelwegen naar de kust en de Ardennen. Op maandag moet wie terugkeert van de kust ook rekening houden met files.

VAB verwacht dat de drukte van het weekend op de Europese wegen vooral bepaald zal worden door dagjesmensen, die het mooie weer zullen afwachten. Touring oordeelt dat files onvermijdelijk zullen zijn, zeker voor het vertrek.

Duitsland

In Duitsland vertrekken de oostelijke deelstaten Saksen, Saksen-Anhalt en Thüringen op vakantie. Zij gaan vooral naar Oost-Europese landen, dus waarschuwt VAB voor files aan de grenzen met Polen en Tsjechië. Aan de grensovergangen met Oostenrijk in Kufstein en Füssen wordt het eveneens druk.

Oostenrijk en Frankrijk

In Oostenrijk verwacht Touring de grootste drukte op de Brennersnelweg, de Tauernsnelweg, richting Slovenië aan de Karawankentunnel en op de snelweg van Wenen naar Hongarije. In Frankrijk zullen volgens VAB vooral files staan aan de klassieke knelpunten, in de Rhônevallei rond Lyon en in de omgeving van Bordeaux op de A10.

Zwitserland en Italië

In Zwitserland wordt het dan aanschuiven bij de Gotthardtunnel, vooral richting het zuiden. Het tijdverlies kan er 3 uur bedragen. VAB waarschuwt dat reizigers die file opnieuw tegenkomen aan de grensovergang Chiasso met Italië.

Touring raadt aan vanaf zaterdagmiddag of op zondag naar het buitenland te vertrekken. Naar de Belgische kust vertrek je best vrijdag na 21 uur, zaterdagochtend tussen 7 en 9 uur of na 15 uur, en zondag tussen 7 en 10 uur of na 13 uur, zo meldt VAB nog. (Belga/MS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content