Op zoek naar honderd veerkrachtige steden

© Reuters

Steden beter bestand maken tegen de uitdagingen waar ze in de 21e eeuw mee geconfonteerd worden: dat is het doel van de 100 Resilient Cities Challenge georganiseerd door de Rockefeller Foundation.

Steden beter bestand maken tegen de uitdagingen waar ze in de 21e eeuw mee geconfonteerd worden: dat is het doel van de 100 Resilient Cities Challenge georganiseerd door de Rockefeller Foundation.

Moderne steden over de hele wereld krijgen te maken met dezelfde problemen, al zullen ze in de ene stad meer impact hebben dan in een andere. Ze kunnen geconfronteerd worden met natuurrampen zoals aardbevingen en overstromingen en met sociale problemen zoals werkeloosheid, criminaliteit en water- en voedseltekorten.De Rockeller Foundation wil honderd steden verspreid over de hele wereld helpen om veerkrachtiger te worden, om zich beter te wapenen tegen deze problemen en organiseert daarom een wedstrijd waarbij iedereen via de website 100 Resilient Cities een stad kan nomineren.

De honderd steden die worden uitgekozen kunnen rekenen op flink wat hulp. Ze krijgen bijvoorbeeld financiele en logistieke steun, ze mogen toetreden tot mondiale netwerken van steden die elkaar bijstaan, ze krijgen toegang tot de nodige expertise, experts zullen assistentie verlenen en ze kunnen een beroep doen op NGO’s en andere organisaties om hen te helpen met het uitvoeren van ontwikkelde plannen.

Nog tot 10 september kunnen steden genomineerd worden. Op de lijst van 32 steden die nu al uitverkozen zijn, komt nog geen stad in Belgie voor. Enkele steden die wel al tot de uitverkoren honderd horen zijn Rotterdam, Rome, San Francisco, New York, Ramallah op de Westelijke Jordaanoever, Medellin in Colombia, Durban in Zuid-Afrika, Bangkok in Thailand en Christchurch in Nieuw-Zeeland.

Meer uitleg over de Challenge is te zien in dit filmpje:

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

(MS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content