Xplore the North is al lang thuis in Lapland en al even lang gehypnotiseerd door het noorderlicht. IJsland in de winter is dan ook een evidente keuze, tussen september en april hult het eiland zich in een onbeschrijfelijke magie, de kans op noorderlicht is dan ook het grootst en de temperaturen zijn helemaal niet polair: gemiddeld 0 tot -6° C.

De reisorganisator stelt meteen drie mogelijkheden voor: een individuele reis met begeleide excursies (onder meer een noorderlichtexcursie per boot) met Reykjavik als uitvalsbasis. Tweede optie: een selfdrive met 4x4 langs gletsjers en vulkanen, met overnachting in prachtig gelegen B&B's. Ten slotte is er een achtdaagse groepsreis per superjeep, met afreisdata 31 januari, 14 en 21 februari 2015. Privégroepen (2-8 personen) kunnen een eigen datum afspreken. (IVN)
Info: Xplore the North, Kerkhofstraat 511, Boom, 03 288 25 55, www.xplorethenorth.be

Xplore the North is al lang thuis in Lapland en al even lang gehypnotiseerd door het noorderlicht. IJsland in de winter is dan ook een evidente keuze, tussen september en april hult het eiland zich in een onbeschrijfelijke magie, de kans op noorderlicht is dan ook het grootst en de temperaturen zijn helemaal niet polair: gemiddeld 0 tot -6° C.De reisorganisator stelt meteen drie mogelijkheden voor: een individuele reis met begeleide excursies (onder meer een noorderlichtexcursie per boot) met Reykjavik als uitvalsbasis. Tweede optie: een selfdrive met 4x4 langs gletsjers en vulkanen, met overnachting in prachtig gelegen B&B's. Ten slotte is er een achtdaagse groepsreis per superjeep, met afreisdata 31 januari, 14 en 21 februari 2015. Privégroepen (2-8 personen) kunnen een eigen datum afspreken. (IVN) Info: Xplore the North, Kerkhofstraat 511, Boom, 03 288 25 55, www.xplorethenorth.be