Op stap met de adelaar

De Adelaarsweg, de wandelroute in de Oostenrijkse regio Tirol, is volledig vernieuwd. De route volgt het leefgebied van deze prachtige roofvogel en doorkruist heel Tirol.

De route bestaat intussen twintig jaar en werd ter ere van dit jubileum opnieuw uitgestippeld. De nadruk ligt nu meer op avontuur en de alpiene wereld. 24 etappes met een totale lengte van 320 km lopen door de bergen in het noorden van Tirol en nog eens 9 van in totaal 93 km door het Glockner- en Venedigergebergte. Nieuw zijn de infoborden met tips en verhalen over de belangrijkste Alpenpioniers en de prestaties die zij moesten leveren tijdens de verkenning van de bergwereld.

De trajecten beginnen en eindigen telkens bij een berghut waar overnacht kan worden. Ze staan allemaal beschreven op de website visittirol.nl. In de Tirolshop kunnen wandelaars het nieuwe Adler-starterspakket voor 19,90 euro bestellen. Daarin zit een routeboek met stempelblad om iedere etappe af te laten stempelen, een EHBO-pakket, een bandana en leuke houten talisman. Na afloop kunt u de stempelkaart opsturen om een bronzen, zilveren of gouden Adelaarspin te ontvangen. (MS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content