Vanaf 20 mei breidt P&O Ferries zijn aanbod minicruisebestemmingen uit met Beverley. Dit fraaie marktstadje in Noord-Engeland ligt op slechts een handvol mijlen verwijderd van Hull, de aanlegplaats van de boot.

Het stadje Beverley kan bogen op een roemrijk verleden. Lange tijd was het een belangrijk pelgrimsoord. Van heinde en ver zakten pelgrims naar Beverley af om er het graf van John of Beverley, de in 721 overleden bisschop van York die Beverley gesticht heeft en later heilig verklaard werd, te vereren. Daarom ook is de kathedraal van Beverley, de Minster, zo groot. Maar ook andere religieuze gebouwen zijn een bezoekje waard.

Tijdens de middeleeuwen vonden heel wat Vlaamse ambachtslui de weg naar het economisch bloeiende Beverley. Aan die aanwezigheid herinnert de straatnaam Flemingate, ter hoogte van de Minster. Tegenwoordig staat Beverley bekend als marktstadje. Daarnaast is een bezoek aan de historische pub The White Horse een must.

Burton Constable Hall

Naast Beverley staat in de namiddag een bezoek aan Burton Constable Hall op het programma. Dit wijdse landgoed op het grondgebied van Skirlaugh is ruim vier eeuwen in het bezit van de familie Constable. Het park kreeg zijn huidige vorm in 1770 door de landschapsarchitect Capability Brown. Ook het interieur dateert voornamelijk uit de 18e eeuw.

De minicruise Beverley omvat twee nachten aan boord en één dag ter plaatse. De verplaatsingen in Engeland gebeuren per bus. Voorlopig zijn er slechts twee vertrekdata: woensdag 20 mei en vrijdag 5 juni. De prijs voor deelname bedraagt €69,- in een 4-persoonscabin of €79,- in een 2-persoonscabin. Inbegrepen in deze prijzen zijn naast de cabins ook alle bustransfers in Engeland en de entree tot Burton Constable Hall.

Ook aan boord van de boot is er voldoende entertainment voorzien. Zo kan je, na de maaltijd, dansen op de discoavond met live optredens, genieten van pianomuziek in de bar of een gokje wagen op enkele speeltafels.

Voor meer informatie: www.poferries.be, 070/70 77 71 of via het reisbureau.

Vanaf 20 mei breidt P&O Ferries zijn aanbod minicruisebestemmingen uit met Beverley. Dit fraaie marktstadje in Noord-Engeland ligt op slechts een handvol mijlen verwijderd van Hull, de aanlegplaats van de boot. Het stadje Beverley kan bogen op een roemrijk verleden. Lange tijd was het een belangrijk pelgrimsoord. Van heinde en ver zakten pelgrims naar Beverley af om er het graf van John of Beverley, de in 721 overleden bisschop van York die Beverley gesticht heeft en later heilig verklaard werd, te vereren. Daarom ook is de kathedraal van Beverley, de Minster, zo groot. Maar ook andere religieuze gebouwen zijn een bezoekje waard.Tijdens de middeleeuwen vonden heel wat Vlaamse ambachtslui de weg naar het economisch bloeiende Beverley. Aan die aanwezigheid herinnert de straatnaam Flemingate, ter hoogte van de Minster. Tegenwoordig staat Beverley bekend als marktstadje. Daarnaast is een bezoek aan de historische pub The White Horse een must.Burton Constable HallNaast Beverley staat in de namiddag een bezoek aan Burton Constable Hall op het programma. Dit wijdse landgoed op het grondgebied van Skirlaugh is ruim vier eeuwen in het bezit van de familie Constable. Het park kreeg zijn huidige vorm in 1770 door de landschapsarchitect Capability Brown. Ook het interieur dateert voornamelijk uit de 18e eeuw.De minicruise Beverley omvat twee nachten aan boord en één dag ter plaatse. De verplaatsingen in Engeland gebeuren per bus. Voorlopig zijn er slechts twee vertrekdata: woensdag 20 mei en vrijdag 5 juni. De prijs voor deelname bedraagt €69,- in een 4-persoonscabin of €79,- in een 2-persoonscabin. Inbegrepen in deze prijzen zijn naast de cabins ook alle bustransfers in Engeland en de entree tot Burton Constable Hall.Ook aan boord van de boot is er voldoende entertainment voorzien. Zo kan je, na de maaltijd, dansen op de discoavond met live optredens, genieten van pianomuziek in de bar of een gokje wagen op enkele speeltafels.Voor meer informatie: www.poferries.be, 070/70 77 71 of via het reisbureau.