Rond de rivier de Vecht in het Nederlandse Overijssel ligt een mooi natuurgebied. U kunt daar op koesafari.

U rijdt in een tractor met huifkar door een landschap waar runderen vrij rondlopen. Na de safari mogen kinderen naar de konijnen en cavia's in de Knuffelschuur.

Een andere leuke tip in deze streek is de Smaakroute, een fietstocht langs kastelen en burchten in het Vechtdal. Onderweg zijn culinaire stops ingelast waar u kunt zien hoe ambachtelijke producten gemaakt worden. Uiteraard kunt u er ook van proeven.

De dag afsluiten kan met een barbecue terwijl u ronddobbert op de Zwolse stadsgracht.

Een logeertip: hotel Mooirivier, vlak bij Zwolle. Het heeft een privéterrein van zes hectare direct aan de Vecht.

Maaike Schwering

Rond de rivier de Vecht in het Nederlandse Overijssel ligt een mooi natuurgebied. U kunt daar op koesafari. U rijdt in een tractor met huifkar door een landschap waar runderen vrij rondlopen. Na de safari mogen kinderen naar de konijnen en cavia's in de Knuffelschuur. Een andere leuke tip in deze streek is de Smaakroute, een fietstocht langs kastelen en burchten in het Vechtdal. Onderweg zijn culinaire stops ingelast waar u kunt zien hoe ambachtelijke producten gemaakt worden. Uiteraard kunt u er ook van proeven. De dag afsluiten kan met een barbecue terwijl u ronddobbert op de Zwolse stadsgracht. Een logeertip: hotel Mooirivier, vlak bij Zwolle. Het heeft een privéterrein van zes hectare direct aan de Vecht. Maaike Schwering