Op Indian Summertocht in de Hoge Kempen

© KB72,Wikicommons

Vanaf begin oktober tot midden november mag je op zondag gratis mee op pad met een ranger in het Nationaal Park Hoge Kempen.

Het Nationaal Park Hoge Kempen is met zijn 5 700 ha de grootste brok puur natuur in Vlaanderen is. Tot midden november mag je op zondag gratis mee op pad met een ranger. Deze ervaren natuurgids neemt het hele gezin mee voor een twee uur durende Indian Summerwandeling door het Nationaal Park Hoge Kempen.

Kinderen krijgen een rugzakje waarin ze allerlei dingen uit de natuur verzamelen. Achteraf kun je je opwarmen met een tas koffie of chocomelk en een stukje taart.

Van 17 oktober tot en met 14 november staat telkens een andere toegangspoort in de schijnwerpers, met thematische rangerwandelingen en tal van extra doe-activiteiten. In Kattevennen (Genk) bijvoorbeeld leer je een raket bouwen en afschieten. In Pietersheim (Lanaken) ga je op zoek naar ridders.

Toegang kost 3 euro (vanaf 12 jaar). Maar als je in één van de deelnemende logies logeert, mag je gratis meewandelen. Elk deelnemend kind krijgt een speciaal rugzakje cadeau.

Informatie

Toerisme Limburg

Nationaal park

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content