Op de fiets naar het Rijksmuseum

Waar: Amsterdam

Waarom: Opening op 1 november van de nieuwe Philipsvleugel in het Rijksmuseum. Deze tentoonstellingsvleugel telt dertien zalen en een groot restaurant met zonneterras in brasseriestijl, waar chef-koks elkaar bij toerbeurt afwisselen. De tentoonstelling Modern Times – Fotografie in de twintigste eeuw met ruim 400 foto’s bijt de spits af.

Hotel: Bicycle Hotel

In Amsterdam is niet de auto koning, maar de fiets. Geen betere manier om de Nederlandse hoofdstad te verkennen. Wanneer u in het Bicycle Hotel overnacht, hoeft u niet te zoeken naar een fietsverhuurbedrijf, voor 7,50 euro per dag kunt er ter plekke een gebruiken. Dus parkeer uw wagen in de straat of tegen betaling in de parkeergarage van het hotel.

Het is gevestigd in een echt Amsterdams pand en ligt aan een mooie straat in de kleurrijke en multiculturele wijk De Pijp. Van daaruit is het maar vijf minuten fietsen naar het Rijksmuseum, het Van Gogh Museum en het Stedelijk Museum.

Voor advies over fietsroutes kunt u terecht bij het personeel. Ook informatie over markten, restaurants en alle andere dingen die u wilt weten over Amsterdam kunt u aan hen vragen.

Zoals het betaamt voor een fietshotel is het gebouw uiterst milieuvriendelijk: zonnepanelen op het dak, en papier en glas worden gerecycleerd.

De kamers zijn eenvoudig, maar gezellig ingericht en erg voordelig. Voor een eenpersoonskamer betaalt u tussen de 30 en 70 euro per nacht, voor een tweepersoonskamer met douche en toilet tussen de 50 en 120, en voor een vierpersoonskamer met douche en toilet tussen de 80 en 170 euro.

Bij de prijs is telkens een typisch Nederlands, gezond ontbijt inbegrepen, dat genuttigd kan worden in de lichte en met houten meubels ingerichte ontbijtruimte. Ook wifi is gratis, en er zijn enkele computers die de gasten mogen gebruiken.

Bicycle Hotel, Van Ostadestraat 123, 1072 SV Amsterdam, (+31) 20 679 34 52, info@bicyclehotel.com, www.bicyclehotel.com

Rijksmuseum www.rijksmuseum.nl. Wat te doen in Amsterdam : www.iamsterdam.com.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content