Op avontuur in Oman

Het landschap van Oman is er een van uitersten: van langgerekte stranden en tropische gebieden met een uitbundige vegetatie tot immens grote woestijnen en indrukwekkende bergketens. Houd je van een beetje actie en avontuur dan ben je in de woestijn en de bergen van Oman aan het juiste adres.

Het imposante Hajar gebergte vormt als het ware de ruggengraat van het land. Het hoogste punt is de top van de Jebel Shams (de ‘berg van de zon’) op 3010 m hoogte. Met de hoge toppen en spectaculaire kloven, wordt dit gedeelte van Oman vaak vergeleken met de Grand Canyon in de Verenigde Staten.

Het ruige gebied is bij uitstek geschikt voor hiking, trekking, canoying en caving. Ben je op zoek naar nog meer spanning en uitdaging?

Volg dan de Via Ferrata in Jebel Shams: op routes waar je niet meer kunt wandelen, volg je een beveiligde klauterroute door het gebergte waarlangs vaste ijzeren kabels en stijgbeugels zijn bevestigd.

Een heel ander, maar niet minder spectaculair, avontuur wordt geboden in de woestijn van Oman.

De Wahiba Sands liggen ten zuiden van Muscat en het woestijnlandschap, met zandduinen die tot wel 200 meter hoog kunnen worden, beslaat een oppervlakte van 16000 vierkante kilometer.

De Wahiba Sands zijn uitsluitend per 4×4 te verkennen. De echte adrenaline junks gaan in de woestijn van Oman ‘dune bashen’ (met een terreinwagen letterlijk tegen de enorme duinen opbotsen, oprijden en afdalen).

Sluit de woestijndag af met een fijn kampvuur in het zand en een smakelijke barbecue met heerlijk Omani lamsvlees. In de Wahiba Sands kan ook worden overnacht. Er zijn diverse tentenkampen, variërend van basis tot heel luxe. Kamperen in de woestijn, onder een fantastische sterrenhemel, dat is puur avontuur!

Meer informatie

Natuur in Oman

Aanbiedingen naar Oman

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content