Dat is het resultaat van een initiatief van provinciebedrijf Westtoer en sectorkoepel Recread. De opendeurdag kadert in een grootste promotiecampagne voor de campings aan de kust.

"Het is lang geleden dat er nog eens een brede promotiecampagne is gelanceerd voor kampeerbedrijven, terwijl het beeld dat mensen in hun hoofd hebben de jongste jaren sterk is veranderd", aldus Franky De Block, voorzitter van Westtoer. De sector genereert een omzet van 20 miljoen per jaar, goed voor een aandeel van 3 procent van de totaalomzet van commerciële logies aan de kust. In 2013 bleven 120.000 toeristen slapen op een kortkampeerplaats, goed voor 573.000 overnachtingen.

De sector investeerde de jongste jaren sterk in infrastructuur, denk maar aan sanitaire blokken, en diversifiëring, van plaatsjes voor tenten tot luxueuze chalets. Om die transformatie kenbaar te maken start Westtoer met een grootse promotiecampagen waarvan de Open Camping Day een van de opvallendste is. 29 van 97 kampeerverblijven zetten de deuren open, organiseren activiteiten en pakken uit met kortingen.

Opvallend is dat ook kampeerautotoerisme steeds vaker gelinkt moet worden met kampeerbedrijven. "We hebben niet altijd de mogelijkheid aan onze kust om nieuwe campingcarparkings te maken en ze te voorzien van de nodige infrastructuur. Vandaar dat we een oproep lanceren aan de kampeerbedrijven om hier ook ruimte en faciliteiten voor te voorzien. We moeten gaan naar een win-winsituatie", aldus Franky De Block. Gratis of heel goedkope publieke camperplaatsen lijken daarmee aan hun eind te komen, terwijl het aantal ingeschreven kampeerauto's in vijf jaar tijd met bijna een kwart toenam. "Eens campertoeristen de weg vinden naar goede verblijfsplaatsen, kan ook de handhaving voor wildkampeerders verscherpt worden", meent De Block.

(Belga)

Dat is het resultaat van een initiatief van provinciebedrijf Westtoer en sectorkoepel Recread. De opendeurdag kadert in een grootste promotiecampagne voor de campings aan de kust."Het is lang geleden dat er nog eens een brede promotiecampagne is gelanceerd voor kampeerbedrijven, terwijl het beeld dat mensen in hun hoofd hebben de jongste jaren sterk is veranderd", aldus Franky De Block, voorzitter van Westtoer. De sector genereert een omzet van 20 miljoen per jaar, goed voor een aandeel van 3 procent van de totaalomzet van commerciële logies aan de kust. In 2013 bleven 120.000 toeristen slapen op een kortkampeerplaats, goed voor 573.000 overnachtingen. De sector investeerde de jongste jaren sterk in infrastructuur, denk maar aan sanitaire blokken, en diversifiëring, van plaatsjes voor tenten tot luxueuze chalets. Om die transformatie kenbaar te maken start Westtoer met een grootse promotiecampagen waarvan de Open Camping Day een van de opvallendste is. 29 van 97 kampeerverblijven zetten de deuren open, organiseren activiteiten en pakken uit met kortingen. Opvallend is dat ook kampeerautotoerisme steeds vaker gelinkt moet worden met kampeerbedrijven. "We hebben niet altijd de mogelijkheid aan onze kust om nieuwe campingcarparkings te maken en ze te voorzien van de nodige infrastructuur. Vandaar dat we een oproep lanceren aan de kampeerbedrijven om hier ook ruimte en faciliteiten voor te voorzien. We moeten gaan naar een win-winsituatie", aldus Franky De Block. Gratis of heel goedkope publieke camperplaatsen lijken daarmee aan hun eind te komen, terwijl het aantal ingeschreven kampeerauto's in vijf jaar tijd met bijna een kwart toenam. "Eens campertoeristen de weg vinden naar goede verblijfsplaatsen, kan ook de handhaving voor wildkampeerders verscherpt worden", meent De Block.(Belga)