Op 1 juli opent de eerste jeugdherberg te Knokke-Heist

2223571

Er wordt veel geschreven over de vergrijzing aan onze kust. In Knokke-Heist is men alvast bezig om jongeren meer mogelijkheden aan te bieden zoals de opening van een gloednieuwe jeugdherberg.

Er wordt veel geschreven over de vergrijzing aan onze kust. In Knokke-Heist is men alvast bezig om jongeren meer mogelijkheden aan te bieden zoals de opening van een gloednieuwe jeugdherberg.

Vorig jaar reeds opende de eerste waterski- en wakeboardkabelbaan in Vlaanderen,”Lakeside Paradise” naast het nieuwe zwembad “Sportoase” ,zijn deuren aan de oevers van het Duinenwatermeer. Een 720 m lange kabelbaan, een windsurfing- en Stand Up Peddle school, een zeilschool voor de allerkleinsten, een duikschool en plaats voor roeibootjes en kajakpolo…Een compleet nieuw watersportcentrum dus waar iedereen terecht kan en welkom is.

De voorbije winter werd hard gewerkt aan bijhorend clubhouse waarin eveneens een jeugdherberg verwerkt zit: de “Lakeside Paradise Sleep Inn“. 10 Kamers, 80 bedden in een uniek kader: elke kamer stelt immers één of ander watersportland voor met bijhorende “topspots” voor. Zo heb je pakweg de Hawaï kamer, Tahiti kamer, Mexico, Australië, Costa Rica en noem maar op, telkens aangekleed met eigen stijl en decoratie.

Brein achter dit alles is Frank Vanleenhove, eigenaar-voorzitter van Surfers Paradise, de reeds 26 jaar lang gekende surfclub op het strand van Knokke-Heist.

Overnachten voor 25 euro per nacht

Lakeside Paradise bleek vorig jaar reeds een schot in de roos en trok jongeren vanuit gans België naar Knokke-Heist om kennis te maken met deze nieuwe attractie.

De jeugdherberg kadert in het idee om jongeren een goedkope overnachting aan te bieden in Knokke-Heist. Deze worden voorzien vanaf 25 euro, inclusief ontbijt met tevens mogelijkheid van half en volpension. De perfecte ligging met eigen ruime parking op 500 m van trein en tram eindstation aan de inkom van Knokke-Heist via de N49, de nabijheid van Knokke centrum op 600 m, het strand op 1 km… zijn uiteraard enorme troeven.

Naast deze unieke setting waar iedereen welkom is, zijn er uiteraard al die trendy watersportmogelijkheden, een eigen Thaise massageruimte, een groot zonneterras, 3 polyvalente ruimtes, een zonnedek, Hotspring jacuzzi, een skateboarding halfpipe en een beachvolleyballterrein.

Het zwembad Sportoase ligt bovendien op 20 meter en het nieuwe jeugdhuis ’t Verzet met concertzaal op 50 meter.

Lakeside Paradise maakt deel uit van het totaalproject Duinenwater aan de inkom van Knokke-Heist, met straks van Zuid naar Noord de nieuwe golf met 3×9 holes, Het 11ha grote meer zelf, Cultureel Centrum Scharpoord, Hotel La Réserve, het Casino met aanpalend het Albertstrand allemaal op één lijn binnen wandelafstand. (MS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content