Alle pensions en hotels moeten tot 7 januari dichtblijven. Volgnes Kurz komen er economische compensaties. De skiliften gaan vanaf 24 december open en kunnen dan in principe alleen door de Oostenrijkser gebruikt worden. 'We willen zo vermijden dat het coronavirus opnieuw het land binnenkomt via toeristen', aldus kanselier Sebastian Kurz.

Bij het einde van de huidige lockdown, op 6 december, mogen de winkels en musea weer opengaan. Ook de scholen gaan weer open. Er blijft wel nog een avondklok van 20.00 tot 06.00 uur. Kurz riep de Oostenrijkers ook op om massaal deel te nemen aan de landelijke coronascreening. Die gaat vrijdag al van start in Wenen, Tirol en Vorarlberg. Later volgt de rest van het land.

Alle pensions en hotels moeten tot 7 januari dichtblijven. Volgnes Kurz komen er economische compensaties. De skiliften gaan vanaf 24 december open en kunnen dan in principe alleen door de Oostenrijkser gebruikt worden. 'We willen zo vermijden dat het coronavirus opnieuw het land binnenkomt via toeristen', aldus kanselier Sebastian Kurz.Bij het einde van de huidige lockdown, op 6 december, mogen de winkels en musea weer opengaan. Ook de scholen gaan weer open. Er blijft wel nog een avondklok van 20.00 tot 06.00 uur. Kurz riep de Oostenrijkers ook op om massaal deel te nemen aan de landelijke coronascreening. Die gaat vrijdag al van start in Wenen, Tirol en Vorarlberg. Later volgt de rest van het land.