Oostende is de populairste badplaats aan de Belgische, Franse en Nederlandse Noordzeekust. Dat blijkt uit een enquête van de Alliantie van Vakantievastgoed Aanbieders (AVVA). Aan het onlineonderzoek van AVVA, de beroepsvereniging van aanbieders van vakantiewoning, deden meer dan 2.500 mensen mee.

Vooral Nederlandstaligen (meer dan 1.600), maar ook Frans- en Duitstaligen vulden de enquête in. In totaal 290 bezoekers van de website van AVVA hebben Oostende aangeduid als de leukste badplaats aan de Nederlandse, Belgische en Frans-Vlaamse kust. De koningin de badsteden gaat daarmee Nieuwpoort (214), Blankenberge (173), Bray Dunes (170) en De Haan (168) vooraf.

Cadzand is beste scorende Nederlandse badplaats: op de achtste plaats met 96 stemmen. Dat de top drie enkel uit Vlaamse badsteden bestaat, kan in de eerste plaats worden verklaard door het grote aantal Nederlandstalige stemmers. Franstaligen stemden namelijk vooral voor de Franse badplaatsen Bray-Dunes, Duinkerke en Zuydcoote. Oostende komt bij hen pas op de vierde plaats.

De bezoekers van de website hebben daarnaast ook aangeduid welke regio volgens hen het meest geschikt is voor een weekendje wandelen, fietsen of mountainbiken. Daar komen de Belgische Ardennen op de eerste plaats uit (319 stemmen), voor de Belgische kust (197) en de Franse Ardennen (157). (Belga/RDM)

Oostende is de populairste badplaats aan de Belgische, Franse en Nederlandse Noordzeekust. Dat blijkt uit een enquête van de Alliantie van Vakantievastgoed Aanbieders (AVVA). Aan het onlineonderzoek van AVVA, de beroepsvereniging van aanbieders van vakantiewoning, deden meer dan 2.500 mensen mee. Vooral Nederlandstaligen (meer dan 1.600), maar ook Frans- en Duitstaligen vulden de enquête in. In totaal 290 bezoekers van de website van AVVA hebben Oostende aangeduid als de leukste badplaats aan de Nederlandse, Belgische en Frans-Vlaamse kust. De koningin de badsteden gaat daarmee Nieuwpoort (214), Blankenberge (173), Bray Dunes (170) en De Haan (168) vooraf. Cadzand is beste scorende Nederlandse badplaats: op de achtste plaats met 96 stemmen. Dat de top drie enkel uit Vlaamse badsteden bestaat, kan in de eerste plaats worden verklaard door het grote aantal Nederlandstalige stemmers. Franstaligen stemden namelijk vooral voor de Franse badplaatsen Bray-Dunes, Duinkerke en Zuydcoote. Oostende komt bij hen pas op de vierde plaats. De bezoekers van de website hebben daarnaast ook aangeduid welke regio volgens hen het meest geschikt is voor een weekendje wandelen, fietsen of mountainbiken. Daar komen de Belgische Ardennen op de eerste plaats uit (319 stemmen), voor de Belgische kust (197) en de Franse Ardennen (157). (Belga/RDM)