Oostende Cultuurstad van Vlaanderen

© James & Co

Oostende, de Koningin der Badsteden, is dit jaar Cultuurstad van Vlaanderen. Dit valt er zowat te beleven in 2010.

Oostende heeft u deze zomer heel wat te bieden, want ze is Cultuurstad van Vlaanderen 2010.Bovendien viert Oostende dit jaar de 150ste verjaardag van haar bekendste oud-inwoner: James Ensor.

Ensor als gids
‘Het Parfum van Oostende’ is geen parfum, maar een digitale stadswandeling, waarbij James Ensor u meeneemt naar het andere Oostende. Wim Opbrouck vervult de rol van Ensor en verteller van dienst is Els Dottermans. De Ipods die u van geluid en beeld voorzien tijdens deze wandeling kunt u uitlenen bij Toerisme Oostende.

Daarnaast loopt ook de tentoonstelling ‘Bij Ensor op bezoek’ nog tot en met 29 augustus in het Mu.ZEE. Geen retrospectieve, maar een diepgaande ontdekkingstocht over een kunstenaar die zijn hart verloor aan Oostende. Daarbij staan zijn familie en vrienden en anderen die speciaal voor hem vanuit alle hoeken van Europa naar Oostende kwamen, in de kijker.

Cirque du Soleil

Niets dan grote namen voor Oostende, want ook het befaamde Cirque du Soleil houdt er halt van 29 juli tot 29 augustus met ‘Varekai’, wat zoveel is als ‘waar dan ook’ in het Roemeense zigeunertaaltje. Deze productie is een eerbetoon aan de nomadische geest en de kunst van de circustraditie.

Fuzee!’10

Gedurende vier zaterdagen in juli en augustus wordt Oostende ondergedompeld in een zuiderse sfeer met massaspektakels en vurig strandtheater. Fuzee!’10 is een organisatie van Toerisme Oostende en gaat door op 3 en 24 juli en 21 en 28 augustus, telkens om 22u of 23u.

Theater aan Zee

Theater aan Zee is dit jaar aan zijn veertiende editie toe en is hiermee het grootste theaterfestival van België en Nederland geworden. Dit is de ideale gelegenheid om kennis te maken met theatermakers, aanstormend talent en persoonlijke meesters. Naast meer dan twintig theaterzaaltjes in talloze leegstaande panden in de haven en de stad is er ook de ontmoetingsplaats Café Koer. Noteer alvast de data: van 29 juli tot 7 en met augustus.

Aïsa Knockaert

Voor meer informatie:
Toerisme Oostende vzw, Monacoplein 2, 8400 Oostende

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content