Het Oost-Vlaams recreatief fietsnetwerk is volledig klaar. Het volledige grondgebied van de provincie is nu voorzien van fietsknooppunten. Het Waasland en het Scheldeland waren de laatste delen die afgewerkt werden.

In het Beverse kasteeldomein Hof ter Saksen werd het project voorgesteld door Oost-Vlaamse gedeputeerde voor toerisme Eddy Couckuyt.

In totaal kan men in Oost-Vlaanderen nu genieten van meer dan 3.340 kilometer fietsplezier langs 500 knooppunten. Overal waar fietstrajecten elkaar kruisen, spreekt men van een knooppunt. Die kregen elk een eigen nummer en vermelding op een kaart.

Het systeem met knooppunten laat de fietser toe om zelf eigen tochten uit te stippelen van een vijftal tot een paar duizend kilometer. Er is gekozen voor veilige, rustige en vooral mooie wegen.

In de provincie zijn er vijf fietsnetwerken die nu op elkaar aansluiten. Het gaat om het Waasland, Scheldeland, Meetjesland, Leiestreek en de Vlaamse Ardennen.

Informatie

Toerisme Oost-Vlaanderen

Het Oost-Vlaams recreatief fietsnetwerk is volledig klaar. Het volledige grondgebied van de provincie is nu voorzien van fietsknooppunten. Het Waasland en het Scheldeland waren de laatste delen die afgewerkt werden.In het Beverse kasteeldomein Hof ter Saksen werd het project voorgesteld door Oost-Vlaamse gedeputeerde voor toerisme Eddy Couckuyt. In totaal kan men in Oost-Vlaanderen nu genieten van meer dan 3.340 kilometer fietsplezier langs 500 knooppunten. Overal waar fietstrajecten elkaar kruisen, spreekt men van een knooppunt. Die kregen elk een eigen nummer en vermelding op een kaart. Het systeem met knooppunten laat de fietser toe om zelf eigen tochten uit te stippelen van een vijftal tot een paar duizend kilometer. Er is gekozen voor veilige, rustige en vooral mooie wegen. In de provincie zijn er vijf fietsnetwerken die nu op elkaar aansluiten. Het gaat om het Waasland, Scheldeland, Meetjesland, Leiestreek en de Vlaamse Ardennen. InformatieToerisme Oost-Vlaanderen