Ook softies kunnen op avontuur

Je wil de wereld ontdekken, maar hebt eigenlijk een klein hartje. Je wil je in een avontuur storten, maar hebt een beetje schrik. Daarom geeft The Times Online enkele tips aan softies, zodat ze toch een avontuurlijke vakantie kunnen beleven.

In de bergen: de Kilimanjaro veroveren

De Kilimanjaro, ook wel het dak van Afrika genoemd, domineert het Masai-vlakte. Volgens de legendes van het volk dat aan de voet leeft, word je ziek als je de berg beklimt. Maar sinds de eerste beklimming door Hans Meyer in 1889 hebben heel wat moedigen de berg overwonnen. Al blijft het een erg vermoeiende inspanning om de hoogste, vrijstaande berg te beklimmen.

Wel doenbaar? Er zijn heel wat begeleide tochten, die je stap voor stap tot boven leiden. Eenmaal boven kan je een telefoontje naar huis plegen om je vreugde uit te schreeuwen.

In het regenwoud: overleef in de jungle van Costa Rica

Lianen, dichte plantengroei, giftige spinnen: in de regenwouden in het Amazonegebied en Australië kan het erg gevaarlijk zijn. Als je het pad durft te verlaten, kan je het hier met je leven bekopen.

Wel doenbaar? Het regenwoud van de nationale parken van Corcovado en Piedras op Osa Peninsula heeft heel wat aangenamere verrassingen in petto. Daar moet je je geen al te grote zorgen maken. Hoewel de natuur er misschien iets minder wild is, blijft het een onvergetelijke ervaring om er te wandelen, paard te rijden en in bomen te klimmen. Je kan er naartoe met een klein vliegtuigje en vervolgens verder het woud in trekken met een jeep. En als je geluk hebt, duikt voor de kust een walvis op.

In de woestijn: trektocht in de Tunesische Sahara

De Sahara strekt zich over een groot deel van Afrika uit. Enkel geharde, verstandige of een beetje gekke mensen kunnen er overleven. Toch willen ook heel wat toeristen de stap wagen. Al blijven de extreme temperaturen, de zandstormen en de dodelijke schorpioenen erg lastig.

Wel doenbaar? Een trektocht naar Douz, nabij Chott el Jerid. Vanaf deze Tunesische zoutpan is het, overdag, geen enkel probleem om de zachte duinen en het witte, gele en oranje zand door te trekken. Kamelen dragen je bagage. En als je moe bent, kan je ook zelf op een kameel plaatsnemen. ’s Avonds zetten de begeleiders de tenten op en eet je brood onder een duizelingwekkende sterrenhemel. Perfect geschikt dus voor parttime bedoeïenen.

In de diepte: duik in de Florida Keys

De Florida Keys vormen het derde grootste rif ter wereld. De ongeveer 180 kilometer lange archipel herbergt dan ook heel wat kleurrijke vissen. Daarnaast bevinden er zich heel wat interessante scheepswrakken op de bodem.

Wel doenbaar? Als je het niet ziet zitten om meteen alleen in het water te duiken, dan kan je bij Key Largo rustig opbouwen. In dit onderzoekscentrum annex hotel moet je duiken naar kleine kamertjes.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content