Ook Karel De Gucht steunt boycot Dorchester hotels

© Reuters

Europees commissaris voor Handel Karel De Gucht sluit zich aan bij het internationale protest tegen de invoering van de sharia in het staatje Brunei, in Zuidoost-Azië.

Net als vele internationale beroemdheden zal De Gucht de hotels boycotten die eigendom zijn de sultan van Brunei. Dat schrijft zijn woordvoerder op Twitter.

Eind april kondigde sultan Hassanal Bolkiah aan dat hij stapsgewijs de sharia invoert in het ministaatje. Wie in de toekomst op overspel of op homoseksuele activiteiten betrapt wordt, riskeert de dood door steniging. Andere misdrijven kunnen bestraft worden met amputatie.

Het internationale protest tegen de maatregel klonk de voorbije weken zeer luid. De Verenigde Staten en de Verenigde Naties lieten hun ongenoegen al blijken, maar ook buiten de politiek viel er kritiek te horen.

Onaanvaardbaar strikte sharia

Zo zeiden verschillende Hollywoodsterren dat ze niet meer zouden logeren in de hotels die eigendom zijn van de sultan van Brunei, via de keten Dorchester Collection.

De bekendste hotels in handen van de sultan zijn het Beverly Hills Hotel en het Bel-Air Hotel in Los Angeles, het Meurice en Plaza Athénée in Parijs, het Richemond in Genève en Hotel Eden in Rome.

Na sterren als Richard Branson, Stephen Fry, Jay Leno, Ellen Degeneres en Anna Wintour sluit nu ook Karel De Gucht zich bij het protest aan. Hij “steunt de bewustmaking rond de onaanvaardbaar strikte sharia in Brunei door de boycot van de Dorchester hotels door veel internationale bekendheden”, schrijft zijn woordvoerder John Clancy op Twitter. (Belga/MS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content