Ook geen stierengevechten meer in San Sebastian

© Reuters

Spaanse stieren kunnen opgelucht ademhalen: ook in de Baskische stad San Sebastian zijn stierengevechten voortaan niet meer toegestaan.

Na de Canarische eilanden en Cataloniƫ worden ook in de Baskische stad San Sebastian geen stierengevechten meer toegelaten.

Het stadsbestuur van San Sebastian verhuurt de arena in de stad niet langer aan organisatoren van stierengevechten, in ieder geval niet tot 2012. Burgemeester Juan Karlos Izagirre meldt dat het stadsbestuur instemt met de argumenten van de tegenstanders van stierengevechten: “Het lijden en de dood van een dier mogen geen openbaar spektakel zijn”.

Stierengevechten vonden overigens toch maar zeven dagen per jaar plaats en bij de laatste gevechten was de arena slechts voor een derde gevuld met toeschouwers, wellicht een teken dat de sport toch aan populariteit aan het inboeten is. Voor de arena wordt nu een andere functie gezocht worden.

Anders dan in Cataloniƫ, waar het stierenvechten in juli 2010 volledig verboden werd, kan de beslissing in San Sebastian later wel weer teruggedraaid worden, namelijk wanneer er een andere burgemeester in de stad komt of wanneer er in de toekomst toch weer een contract getekend zou worden met de organisator van stierengevechten. Maar voorlopig ziet het er goed uit voor de stieren in Baskenland. (MS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content