Ook dit weekend zware verkeershinder voorzien voor vakantiegangers

© BelgaImage

De Europese wegen zullen ook in het eerste weekend van augustus vol ellenlange files staan, voornamelijk in Frankrijk. Dat voorspelt mobiliteitsorganisatie Touring.

Touring raadt vakantiegangers aan op zondag te vertrekken, of op zaterdag maar dan pas vanaf de middag. De verkeersdrukte begint vrijdag al, waarschuwt de mobiliteitsorganisatie. In Duitsland wordt het een ‘rode dag’ voor wie richting zuiden rijdt: het wordt erg druk met files tussen 14 en 20 uur. In Frankrijk, Zwitserland en Oostenrijk zal het vrijdag iets minder druk zijn voor de vertrekkers. In de richting van het noorden worden nog geen problemen verwacht.

Voor zaterdag voorspelt Touring een ‘zwarte dag’ in Frankrijk. Het wordt er de hele dag door bijzonder druk, met ellenlange files op de A7 Lyon-Orange, de A9 Orange – Narbonne – Le Perthus en de A10 Parijs – Bordeaux – Hendaye. Elders in Europa is het een ‘rode dag’, wat betekent dat het vooral aanschuiven wordt op de traditionele knelpunten en dat tussen 9 en 17 uur. Ook voor wie terugkeert voorspelt Touring moeilijk verkeer, met lange files in heel Europa tussen 11 en 18 uur. In Frankrijk is het voor de terugkeerders dan iets rustiger.

Rijverbod bussen met kinderen

Zondag wordt een ‘oranje dag’ voor het vertrek in Frankrijk en Duitsland: het blijft nog erg druk voor wie vertrekt, met kleinere files. Elders in Europa voorspelt Touring druk maar vlot verkeer. Ook voor de terugkeer wordt zondag moeilijk verkeer verwacht met kleinere files in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland. In Frankrijk wordt voor zondag druk verkeer zonder noemenswaardige problemen voorspeld.

In Frankrijk geldt er een rijverbod voor vrachtvervoer en wagenstellen met een MTG van meer dan 7,5 ton op zaterdag van 7 tot 19 uur en op zondag van middernacht tot 22 uur. Voor het vervoer van kinderen per bus is er 24 uur lang een rijverbod van kracht, vanaf zaterdag om middernacht.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content