Ook De Panne en De Haan introduceren rookvrije zones op strand

De Haan © Getty

Wie tabakslucht hinderlijk vindt tijdens een dagje op het strand, kan op steeds meer Vlaamse stranden terecht in een rookvrije zone. Na Bredene en Oostende kondigen nu ook De Panne en De Haan een dergelijke zone aan.

De vier belangrijke kustgemeenten maken samen deel uit van een proefproject. Later zullen andere gemeenten aan de Noordzee beslissen of ze het voorbeeld van Bredene, Oostende, De Panne en De Haan volgen.

De zones zullen aangeduid worden en een bewustmakingscampagne zal ontwikkeld worden. De burgemeesters van de kustgemeenten zeggen ook dat zware boetes voor wie toch rookt in een zone waar dat verboden is, (nog) niet op de agenda staan.

Plastic afval

Op het overleg van burgemeesters stond ook een extra belasting op plastic flessen en blikjes op de agenda, maar dat voorstel heeft (nog) geen consensus gehaald. De gemeente Bredene, de trekker van het voorstel, argumenteerde dat een dergelijke maatregel de hoeveelheid afval kan doen dalen met veertig procent. Buurgemeente De Haan deed het voorstel af als verkiezingspropaganda.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content