Toeristen gaan niet alleen op reis om andere landen en culturen te ontdekken, maar ook om even te ontsnappen aan hun drukke, moderne levens. Ze zoeken vakantieoorden waar ze kunnen ontstressen, herbronnen en zichzelf opnieuw kunnen vinden.

Taos in New Mexico nodigt deze toeristen uit voor een „terugkeer naar de heilige plaatsen". Het huidige Taos is het resultaat van verschillende culturen die zich in de loop van bijna duizend jaar vermengd hebben.

Aan spirituele plekken geen gebrek: een spa gebaseerd op de Indiaanse filosofie, kleine relikwieën in een muur van klei, traditionele kunst, eeuwenoude Spaanse kerkjes maar ook de zon die opkomt boven de woestijn en een bergriviertje dat door een diepe kloof slingert.

Alle heilige plaatsen vindt u op de website Taos Sacred Places. Informatie over Taos op Taos Vacation Guide.

Maaike Schwering

Toeristen gaan niet alleen op reis om andere landen en culturen te ontdekken, maar ook om even te ontsnappen aan hun drukke, moderne levens. Ze zoeken vakantieoorden waar ze kunnen ontstressen, herbronnen en zichzelf opnieuw kunnen vinden. Taos in New Mexico nodigt deze toeristen uit voor een „terugkeer naar de heilige plaatsen". Het huidige Taos is het resultaat van verschillende culturen die zich in de loop van bijna duizend jaar vermengd hebben. Aan spirituele plekken geen gebrek: een spa gebaseerd op de Indiaanse filosofie, kleine relikwieën in een muur van klei, traditionele kunst, eeuwenoude Spaanse kerkjes maar ook de zon die opkomt boven de woestijn en een bergriviertje dat door een diepe kloof slingert. Alle heilige plaatsen vindt u op de website Taos Sacred Places. Informatie over Taos op Taos Vacation Guide. Maaike Schwering