Ontdek Spitsbergen op drie unieke manieren

© SNP

Spitsbergen behoort tot de laatste echte wildernissen ter wereld. SNP Natuurreizen organiseert drie duurzame, actieve en avontuurlijke reizen naar de eilandengroep in de Noordelijke Ijszee.

1. Zeilen naar het Noorderlicht: aan boord van een stoere tweemaster vaar je tussen de gletsjers door naar het Aurora Borealis. Onderweg ga je verschillende keren aan land voor een wandeling op sneeuwschoenen. Dan heb je de kans ijsberen, rendieren, poolvossen en andere arctische dieren te zien. Overnachten en dineren doe je aan boord van het zeilschip dat niet overdreven luxe, maar wel comfortabel is. De reis voor een internationale groep van maximaal twintig reizigers vindt plaats in september en oktober van 2018.

2. Wandelen met Willem Barentsz: vierhonderd jaar geleden ontdekte deze Nederlandse zeevaarder Spitsbergen. Tijdens deze reis die je in april kan maken, wandel je in zijn voetsporen en zie je, net als hij, walvissen, ijsberen en duizenden zeevogels.

3. Zoeken naar de Koning van de Noordpool: tijdens deze reis die plaatsvindt in juni, wanneer de zon boven Spitsbergen niet onder gaat, vaar je aan boord van een voormalig oceanografisch onderzoekschip naar het noorden van de archipel waar de kans op het zien van ijsberen het grootst is. Je gaat geregeld aan land voor excursies en wandeltochten en aan boord kan je luisteren naar boeiende lezingen.

Partner Content