En anders dan de stranden van de Algarve en steden als Lissabon en Sintra hebben toeristen de weg naar dit deel van het land nog amper weten te vinden. Juist daarom is hier nog het echte Portugal te vinden.

Dit is ook de streek waar het oudste afgebakende wijngebied ter wereld ligt, de Douro. De Romeinen begonnen hier met de wijnbouw en vanaf de zeventiende eeuw leerde de hele wereld de portwijn kennen. Tot op de dag van vandaag gebruiken de wijnbouwers nog altijd vooral inheemse druivenrassen.

Rondreis in kleine groep

Door dit unieke gebied organiseert Realtours een 8-daagse groepsrondreis waarbij cultuur, natuur en de portwijn centraal staan. U ziet bijvoorbeeld hoe groot de invloed van de wijnbouw op het landschap en het leven in de regio is.

De reizen vinden plaats tussen april en oktober en telkens in kleine groepjes onder leiding van een deskundige Nederlandstalige gids. U kunt de reis boeken via verschillende reisorganisaties in België. (MS)

En anders dan de stranden van de Algarve en steden als Lissabon en Sintra hebben toeristen de weg naar dit deel van het land nog amper weten te vinden. Juist daarom is hier nog het echte Portugal te vinden. Dit is ook de streek waar het oudste afgebakende wijngebied ter wereld ligt, de Douro. De Romeinen begonnen hier met de wijnbouw en vanaf de zeventiende eeuw leerde de hele wereld de portwijn kennen. Tot op de dag van vandaag gebruiken de wijnbouwers nog altijd vooral inheemse druivenrassen. Rondreis in kleine groep Door dit unieke gebied organiseert Realtours een 8-daagse groepsrondreis waarbij cultuur, natuur en de portwijn centraal staan. U ziet bijvoorbeeld hoe groot de invloed van de wijnbouw op het landschap en het leven in de regio is. De reizen vinden plaats tussen april en oktober en telkens in kleine groepjes onder leiding van een deskundige Nederlandstalige gids. U kunt de reis boeken via verschillende reisorganisaties in België. (MS)