Ontdek het onbekende in Zuid-Afrika

Voor wie in Zuid-Afrika verder kijkt dan het Krugerpark zal een wereld open gaan.

Voor wie in Zuid-Afrika verder kijkt dan het Krugerpark zal een wereld open gaan. Wijk eens af van de gebaande paden en bezoek de mooie provincie Mpumalanga met de Blyde River Canyon of de Sabie Watervallen. Of ga kooiduiken met krokodillen in Klein Karoo.

De provincie Western Cape staat vooral bekend om de hoofdstad Kaapstad, maar ook de schoonheid van de Zuid-Afrikaanse natuur is hier terug te vinden. De 27 km lange Swartberg Pass is één van de mooiste bergpassen ter wereld. Vanaf de top heb je een adembenemend uitzicht over the Karoo, maar de schoonheid van het landschap en geologische vormen van de Swartberg maken dat ook de weg naar de top heel mooi is.

Klein Karoo

The Karoo beslaat ongeveer eenderde van heel Zuid-Afrika en wordt globaal ingedeeld in Klein en Groot Karoo. Exacte grenslijnen zijn er niet, maar Klein Karoo ligt grotendeels in Western Cape.

Het kleurrijke gebied met hoge kliffen, diepe kloven, riviertjes, inheemse flora en uitzicht op de bergketens Swartberg, Outenique en Langeberg is erg vruchtbaar. Er groeien verschillende soorten noten, fruit en tabak.

Kooiduiken met krokodillen

De echte avonturiers bezoeken de Cango Wildlife Ranch in Klein Karoo. Hoewel het park een nogal kunstmatige uitstraling heeft, leeft hier een grote hoeveelheid wilde cheeta’s, leeuwen, poema’s en Bengaalse tijgers.

Een unieke ervaring is het kooiduiken tussen de 400 krokodillen en alligators die hier leven. Voor wie dat iets te spannend is, is de vijver ook van bovenaf te bekijken.

Blyde Canyon Nature Reserve

Eén van de mooiste provincies van Zuid-Afrika is Mpumalanga met onder andere het Blyde River Canyon Nature Reserve. Eeuwenlang heeft de Blyde River zich een weg gebaand door de kleigrond, waardoor een indrukwekkende wirwar van kliffen, eilanden en rotsplateaus is ontstaan.

Samen vormen ze Blyde River Canyon, een spectaculaire kloof van 30 kilometer lengte. Door de vele regen zijn de berghellingen dichtbegroeid met dennen- en eucalyptusbomen en zijn er vele watervallen ontstaan.

De diversiteit aan landschappen zorgt voor een groot aantal verschillende diersoorten in het reservaat. Bij de Blyde River dam kunnen bezoekers een boottocht door de indrukwekkende canyon maken. Het reservaat is niet alleen het groenste reservaat van de wereld, maar tevens het op twee na grootste.

Sabie Waterfalls

De Sabie Waterfalls route is misschien wel het best bewaarde geheim van Zuid-Afrika, doordat de meeste toeristen niet verder gaan dan het Blyde River Canyon Nature Reserve. Zonde want door regenval zijn rond Sabie meer watervallen te vinden dan waar dan ook in Zuid-Afrika.

Kort bij elkaar liggen de Horseshoe falls, Lone Creek, de Bridal Veil Falls, de Mac Mac falls, de Berlin Falls en de hoogste waterval van Zuid-Afrika, de Lisbon Fall. Wie de volledige route wil volgen en in alle rust van de watervallen wil genieten begint in Sabie en trekt er 2 dagen voor uit.

Informatie

South Africa Net

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content