Ontdek Hannover, net zo leuk als Berlijn

© GF

Je kan er terecht voor alternatieve muziek, leukje boetiekjes, toffe koffiebars, kunst en vooral een fijne, onstspannen sfeer.

In het district Linden trekt, zodra het weer het een beetje toelaat, iedereen de straten op of naar de strandbar met ligstoelen aan de oevers van de Ihme en Leime. Het hele jaar door kan je er terecht in talrijke restaurants en bars, kunstzinnige boetieks of een van de vele liveconcerten bijwonen. De levendigste straat in het district is de Limmerstrasse.

Ook de Nordstadt leeft bij de eerste zonnestralen op: picknicks of een aperitiefje in de Welfen- of Georgengarten, een koffietje drinken op een terras of eten in een veganistisch, biologisch of ander restaurant.

Voor vintage boetiekjes, kunstgalerijen en moderne kledingzaken tenslotte kan je terecht in dé winkelstraat van de stad: de Lister Meile. Ook in de zijstraatjes ontdek je heel wat leuke zaakjes. Heb je na afloop van het winkelen zin in een glas alcohol op een gezellige plek, dan is Biergarten de place to be.

Praktisch

Hannover ligt op zo’n 490 km van Brussel, maar vanaf de Duits-Nederlandse grens is het nog zo’n 3 uurtjes rijden. De vlotte verbindingen via de A2 en A7 autosnelwegen, de ruime parkeergelegenheid en het goed toegankelijke stadscentrum zorgen ervoor dat Hannover dichterbij is dan je denkt. Wie liever met de trein reist staat op 5 uurtjes in het centrum van Hannover. Overstappen doe je in Keulen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content