Ontdek Gent op een sportieve manier

© Paul Hermans, Wikicommons

De formule is eenvoudig: joggen en tegelijk een stad ontdekken samen met een fervente hardloper en stadskenner. Dat kan nu ook in Gent.

De formule is eenvoudig: joggen en tegelijk een stad ontdekken samen met een fervente hardloper en stadskenner. Dergelijke City Running Tours waren er al in New York, Barcelona, Londen, Berlijn, Parijs, Amsterdam en Kaapstad, en nu ook in Gent.

De man achter dit initiatief is Gentenaar Wim Van de Putte: “Een City Running Tour is geen gidsentocht, maar hij maakt het wel mogelijk om al joggend én in korte tijd zoveel meer van de stad te zien dan wandelend.”

Tijdens een Running Tour ontdekken de deelnemers bekende en minder bekende pleintjes, gebouwen en bezienswaardigheden. Onderweg is er ook tijd voor een woordje uitleg en om foto’s te maken.

Het joggen gebeurt vooral op autoluwe wegen, langs het water en in het groen. Het tempo is traag en ontspannen. Voor wie wel mee wil doen aan de tour, maar zelf niet wil rennen, staan fietsen klaar.

De vaste vertrek- en aankomstplaats is de lobby van het Marriott Hotel Gent aan de Korenlei 10. Op donderdag en zaterdag staat er een route van 6,5 km op het programma, op woensdag en zondag een route van 8,5 km. Op zondag worden er geregeld speciale thematours georganiseerd.

Meedoen kost 9 euro in voorverkoop en 11 euro als u niet gereserveerd heeft. (MS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content