Ontdek de Krimpenerwaard

© GF

De Krimpenerwaard is een ‘eiland’ in het Groene Hart van Nederland, een groene oase tussen de steden Rotterdam en Gouda. Zowel voor volwassenen als kinderen is er altijd iets te beleven.

Op ontdekking in de natuur, klimmen en klauteren in speelpolders, kanoën, naar de moestuinen of de imkerij, op bezoek bij (kaas)boerderijen of musea…… Overnachten kan op een gezellige (farm)camping.

Paspoort Krimpenerwaard

Met het Paspoort Krimpenerwaard in de hand hebben kinderen van acht tot veertien jaar dertig leuke attracties om uit te kiezen zoals een museum, een kaasboerderij of imkerij. Een bezoek aan een attractie levert kinderen een stempel in het paspoort op en bij sommige attracties ook recht op iets extra’s.

Ontdek de Krimpenerwaard
© GF

Hoe meer stempels, hoe meer kans op mooie prijzen, een Krimpenerwaard-Oorkonde én een prachtige titel: melkmeisje/boerenknecht, boer/boerin, herenboer/herenboerin of zelfs landgraaf/landgravin. www.paspoortkrimpenerwaard.nl

Er zijn ook veel leuke doe-activiteiten: bijvoorbeeld met de bakfiets de Krimpenerwaard en in onderweg picknicken, zelf ijsjes maken of een dagje meelopen met de molenaar. Of wil je even een echte zilversmid zijn? In het Zilverlab van het Zilvermuseum in Schoonhoven ga je op avontuur door de Wereld van Zilver. En je mag zelf een ring, hangertje of speelgoedje maken.

Slootje springen, hutten bouwen, beestjes kijken

Kinderen kunnen er verder heerlijk vrij spelen. Ze kunnen er slootje springen, bruggen, dammen en hutten bouwen, allerlei beestjes bestuderen, op hun rug naar de wolken kijken, vissen in de sloot en alles wat ze nog verder verzinnen om te doen.

Ontdek de Krimpenerwaard
© GF

De Krimpenerwaard heeft maar liefst vijf speelpolders en zelfs een heus Piratenpad, van de Surfplas naar speelpolder Krimpenerhout. Daar kun je touwsjorren, mastlopen, op de foto als piraat, poldermuziek maken, aanmodderen, polderluisteren en nog veel meer. www.speelpolders.nl

Voor nog meer speelplezier kunnen kinderen terecht op het natuurterrein ‘Het Natuur Eiland’ in Berkenwoude, waar ze op een speelse manier de natuur leren kennen onder het spelen en ravotten.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content