Ontdek de heilzame werking van de Dode Zee

Met 410 meter onder de zeespiegel is de Dode Zee de laagste plek op aarde. Het meer dankt haar naam aan het feit dat er geen levende wezens in te vinden zijn. Toch is het er ontzettend levendig.

Sinds mensenheugenis zoekt men namelijk het heilzame water op om verlichting te vinden voor allerlei huidaandoeningen en ook gewoon om in te ontspannen. Het hoge zoutgehalte zorgt ervoor dat wij blijven drijven en daarnaast bevat het water 21 mineralen, waarvan sommige nergens anders ter wereld in water gevonden worden.

Uit (heilige) geschriften blijkt dat al meer dan 2.000 jaar voor Christus het een geliefde plek was om te kuren. Ruim 4.000 jaar later is de Dode Zee nog steeds een perfecte bestemming voor een wellness- of medische trip.

Medische magie

Mensen met huidproblemen, zoals Psoriasis en eczeem, hebben baat bij de helende werking van de Dode Zee. De mineralen in het water en in de zwarte modder hebben een positief effect op de huid. Daarnaast bevat de lucht in de regio van de Dode Zee 10 procent meer zuurstof en 20 procent meer bromide dan de Nederlandse lucht. Doordat de Dode Zee 410 meter onder de zeespiegel ligt en er altijd een nevel hangt, kunnen mensen langer profiteren van de weldadige effecten van de zon.

Niet alleen patiënten met huidproblemen, maar ook mensen met luchtwegenproblemen, hartproblemen en reuma worden met succes behandeld. In het medisch centrum van de Dode Zee wordt het nuttige met het aangename gecombineerd: behandeld worden en in de tussentijd genieten van al het mooie dat Jordanië te bieden heeft.

Badderen en modderen bij de Dode Zee

Niet alleen mensen met klachten zijn bij de Dode Zee aan het goede adres, je kunt jezelf er ook gewoon eens helemaal opladen. Rondom de Dode Zee zijn vele luxe hotels en resorts te vinden met prachtige spa’s, zwembaden en luxe fitnessfaciliteiten. Voor een perzikhuidje scrub je met zout uit de Dode Zee en een moddermasker op je gezicht heeft een verstevigend effect. Een dagje ontspannen op de prachtige privé-stranden en al drijvend met een goed boek van het uizicht genieten kan natuurlijk ook.

Evason Ma’in Hot Springs

Op zo een half uur rijden van de Dode Zee, te midden van ruige bergen van Jordanië, ligt het Evason Ma’in Hot Springs resort. De Six Senses Spa ligt direct onder een waterval van een warmwaterbron. Na een dag ontspannen in deze exclusieve spa, beleef je het beste van de oude en nieuwe wereld: een biologisch diner in een met kaarsen verlichte Bedoeïenentent.

Maak ook zeker een wandeling naar de warmwaterbronnen, die duizenden jaren geleden al door pelgrims bezocht werden. Deze bronnen liggen op 264 meter onder zeeniveau en zijn bij zowel de lokale bevolking als bij toeristen heel geliefd. Dat is ook niet zo gek: het is één van de meest adembenemende woestijnoases ter wereld.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content