Ontdek de Europese Culturele Hoofdstad Istanbul

Ontdek waarom de Turkse stad Istanbul zeker een bezoek waard is.

Touroperator Corendon vliegt meerder keren per week naar de Europese Cultuurhoofdstad. Volgens de reisorganisatie kan deze veelzijdige metropool zowel jong als oud bekoren.

Istanbul heeft een rijk verleden. De benoeming tot Europese Culturele Hoofdstad bevestigt dat. Maar ook de historische monumenten, die in oorsprong soms tot tweeduizend jaar terug in de tijd gaan, beamen de belangrijke cultuurgeschiedenis van de Turkse stad. Een trekpleister voor toeristen is het Topkapi paleis. Ooit was dit de verblijfplaats van een Osmaanse sultan en zijn harem, nu stelt het museum één van de grootste diamanten ter wereld tentoon.

Naast geschiedenis biedt de stad ook heel wat eigentijdse cultuur aan. Internationale festivals prikkelen de interesse van theater, opera- en muziekfans. Voor fashionista’s is Istanbul een waar shopparadijs. De overdekte shoppingcentra bieden bekende modemerken aan maar u kan evengoed rondsnuisteren op tal van exotische marktjes. Uitgaansbuurten zoals Ortaköy en het Taksimplein zijn ideaal voor toeristen die een stapje in de wereld willen zetten. Restaurants, bars en terrasjes vormen het decor voor het trendy nachtleven in Istanbul.

Culinaire lekkernijen

Met vier zeeën die grenzen aan Turkije stelt Istanbul op culinair vlak zeker niet teleur. De talloze visrestaurants bekoren toeristen met verschillende specialiteiten zoals hamsi; vishapje van ansjovis. Maar ook zeebaars en inktvis zijn op het vismenu terug te vinden. Zoetebekken worden verwend met Turkse ’tatli’; lekkernijen van fruit, kokos en suiker

Istanbul is de enige stad ter wereld die zich over twee continenten uitstrekt. Naast een Europees Istanbul is er ook een Aziatisch gedeelte. In deze minder bekende wijken liggen nochtans heel wat bezienswaardigheden verborgen. De boten in de jachthaven ‘Kalanus Marina’ in de wijk Kadiköy zijn zeker een bezoekje waard. Nog een trekpleister van Aziatisch Istanbul is ‘Het Florence Nightingale Museum’, gevestigd in een militaire kazerne van het eerste Turkse leger.

Tiffany Philips

Corendon vliegt vier maal per week vanuit Zaventem naar Istanbul Verblijven vanaf 349 euro per persoon. Meer info en prijzen vindt u terug op: http://www.corendon.be/

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content