Ontdek de bloemrijke patio’s van Cordoba

© Reuters

Unesco heeft de patios cordobeses uitgeroepen tot cultureel werelderfgoed.

De patios cordobeses is een jaarlijks in mei terugkerend feest waarbij de inwoners van de Andalusische stad Cordoba hun patio’s letterlijk in de bloemen zetten en één patio als de mooiste in de stad uitkiezen.

Tijdens het festival dat dit jaar tussen 8 en 19 mei plaatsvindt, worden tegelijk allerlei folkloristische evenementen georganiseerd en verzorgen dansers en zangers uit de regio optredens.

Maar ook buiten dit festival kunnen toeristen genieten van de typische Andalusische binnenplaatsen met hun stralend witte muren, fonteinen en bonte bloemenpracht door deel te nemen aan een Descubrir los Patios Cordobeses, een tour door de stad langs de mooiste patio’s.

De inwoners van Cordoba bouwen al sinds de tijd van de Romeinen hun huizen rond een schaduwrijk binnenhof. In het midden ligt meestal een put die oorspronkelijk bedoeld was om het regenwater op te vangen.

De patio’s vormen de ideale, koele verpozing tijdens de vaak erg hete zomers en zijn tegelijk een sociale ontmoetingsplaats voor de inwoners van de eromheen gebouwde appartementen. (MS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content